Puan vermedi·544 syf.····Okunma: 28 Mart 2026 21:45 Sonu gerçekten berbat. Bir insan kendisini aldatan birine nasıl tekrar şans verebilir?
Feride’yi tanıyorsun; güçlü bir kadın ve bunu sadece davranışlarından değil, yaşadığı zorluklara rağmen ayakta kalabilmesinden, hatalarına rağmen yoluna devam etmesinden hissediyorsun. Bazen gururlu, bazen kırılgan; kendi doğrularıyla da çatışabiliyor. İşte tam da bu onu gerçek ve unutulmaz kılıyor.
Hikayesi sadece bir aşk değil. Anadolu’yu dolaşıp öğretmenlik yaparken karşılaştığı zorluklar, tacizler ve haksız suçlamalar dönemin kadına bakışını ve toplumsal yapısını gösteriyor. Okurken çoğu zaman üzüntü ve hayal kırıklığı hissediyorsun, zaman zaman da hayran kalıyorsun. Feride’nin dimdik durma çabası, azmi ve hayata tutunuşu etkileyici; yaşadıkları insanın ne kadar dayanabileceğini düşündürüyor.
Ama kitabın sonunda Kâmran’la yeniden bir araya gelmeleri… inandırıcı gelmedi bana. Feride’nin yaşadıkları ve verdiği mücadele, bu finalle gölgelenmiş gibi duruyor. Yine de tüm bunlara rağmen Feride hâlâ dimdik, ilham verici ve unutulmaz bir karakter olarak akılda kalıyor.
Siz böyle bir durumda birisine ikinci şansı verir miydiniz?