2026 61. kitabı
Okunma: 24 Mart 2026 23:56
Antoni Casas Ros’un herkesin her şey olduğu (iyi ya da kötü) bu dünyada, kendi olmanın vakarına bürünüp okurunu hayatın kırılganlığına çıkardığı metaforik bir yolculuk ile selamlıyorum sizi. Baştan uyarayım. Kitap her okuyucu için uygun bir kitap değil. Nedenini yazımı okurken kendiniz bulacaksınız. İki ayrıksı kimlik.. Biri,kaosun estetiğini kaleme alan, radikal Antoni. Kaosun estetiği mi olur, derseniz? Düzensizlik, karmaşa, belirsizlik ve kontrol eksikliği gibi kavramların sanat, tasarım, edebiyat veya yaşamın içinde bilinçli bir estetik tercih olarak kullanılmasıdır kaosun estetiği derim, yani “düzensizliğin içinde bir düzen/güzellik” Diğeri, sözde püriten ahlâka duyduğu nefreti New York sokaklarının duvarlarına çizdiği grafitilerle ifade eden büyüleyici Anca. Ve ikisi, kimliği meçhul esrarengiz bir yazarın peşinde ABD ve Meksika’yı arşınlar. Yol öğreticidir. Bazen sanrılı bir kasırgaya dönüşse de bu kesişen yazgıların baş döndürücü yolculuğu, yolda hem birbirlerini hem dünyaya bakışlarını tanıyıp tartarlar. Hayalle gerçeğin, yaşamla ölümün, hiçlikle her şeyin iç içe geçtiği, büyülü ezgilerin arka fondan hiç eksilmediği bu yolculuk, sonunda kaosa açılan başka bir kapıya ulaştırır onları. Ros kendine münhasır anlatısıyla okurunu estetik ve erotik metinlerarası bir diyalektik ile dadacı, gerçeküstücü ve dahi yapay gerçeğin katmanlarına taşıyarak metnin zaman, mekân, özne doğrusallığını büküyor. “Ben hep yok olmak istemişimdir; yazmak ama hiçbir şey, hiç kimse olmamak.” Yazarken her şey olup yaşarken hiçbir şey ya da hiç kimse olmak isteyen Ros’un karanlığını, gölge yanını ışığa dönüştürmeyi başaran ya da deneyen her cesur bilinç için hediyesi… Antoni Casas Ros Karanlığı Arşınlayanlar
Karanlığı ArşınlayanlarAntoni Casas Ros · Sel Yayıncılık · 201927 okunma