Bu kitap için fikirlerimi yazmadan önce kendime bir iki soru sorarak başlamak istiyorum düşüncelerimi buraya aktarmaya.
Kitap iyi bir kitap mı? Evet.
Kitabın okuyucusuna katacağı bir şey var mı?
Hemde nasıl. Bilgi bombardımanı resmen.
Peki kitap yüksek bir puanlama hakediyor mu?
Buda kesinlikle ve hakkıyla milyon kere evet.
Herkes okumalı mı?
Kesinlikle herkes okumamalı.
Kitabın dil bilgisi inanılmaz yoğun ve ağır. İsimler, tarihler, mekanlar bazen karmakarışık geliyor. Kitabı okurken gogulunuz elinizin altında olmalı resmen. Ben okudum ama çok zorlandım. Diyebilirim ki beyin nöronlarım yandı:) Kendime bu okumadan ne kaldı aklında diye sorduğumda da aklımda kalanların daha çok ön bilgisi olduğum konular olduğunu görüyorum. Bu kitabı okunmayı düşünen okurların başlamadan önce ilk bi ön araştırma yaparak okunma kararına varıp okumaları gerektiğini düşünüyorum.
Bu kitap daha çok kendi alanında okuma ve araştırma yapan veya bu konulara aşırı merakı olanların okuması gereken bir çalışma olduğu net. Çünkü fazlasıyla akademik.
Antik Mısır’ın Peygamberleri bana hiç hitap etmemesine rağmen bu kadar iyi bir çalışmanın ne puanını kırmak istedim ne de bu kadar emeği görmezden gelebilirdim.
Bülent Şahin Erdeğer Harika bir iş çıkarmış.
Kitap belki bana göre değildi ama yine bazı gerçekleri yüzüme çarpan bir eser oldu.
Yaşadığımız bu coğrafyanın neden kanla boğulduğunu ve bu döngünün neden hiç bir zaman değişmediğini tekrar hatırlattı. Sanırım bu döngü kıyamete kadar da değişmeyecek. Bu coğrafya ne huzur bulacak ne de akan kan sona erecek...Kendilerini insanlığın en üstün ırkı gören bu topluluk asla bu medeniyete sahip olamayacak çünkü Allah’ın vaadi haktır.