2026 2. kitabı
…. Harabat ehlini hor görme, defineye malik viraneler vardır.. @alimserkancesur #kalaycı @ikinciadamyayinevi Osmanlı Rumlarının terk ettiği köy olan Kayaköy’de (Levissi )babası şehit düşüp küçük yaşta yetim kalan İsmail’i bir meslek sahibi olsun diye yanına alan “Kalaycı” Takis usta ve kızı Lena ve de aşkları yarım kalan İsmail ve Lena.. Savaşta sol kolunu kaybeden Çarıkçı Abdullah Çavuş ve seferberlik için çağrılan Ceritoğlu Osman ki yazarın dedesi olur. Ruhu şad OLsun.. Kimsesiz, fakir, her işe koşan gerçek hayattan biri “Külcü”… Kırmızı kazaklı kamyoncu ve garip yolcusu .. Mültecilikten payına düşeni alan küçük Yusuf ve babası .. Mahpusta otuz yıl ayak işlerine bakan “Meydancı”.. Kaderine söylenen, Anadolu düğünlerinde şarkı söyleyen Çiçek. Gençliğinin baharında hayallere dalan portakalcı Nebahat.. Sakatlanınca günübirlik işlere düşen Kaleci panter Mehmet.. Bir ofiste kapıcılık yapan Ökkeş Efendi ve halleri.. Biletçi ve İstanbul’u otobüsle gezmek isteyen üniversite öğrencisi.. 40 yıllık motor ustası “Tamirci” Tacettin Usta.. Tarihin içinden “Dövüşçü” Arexus.. Mezarcı ve intikamı.. Ve simitçi, falcı, hurdacı, postacı, boyacı, öğrenci.. Melodiler, şiirler, alıntılar eşliğinde kimi yerde beni geçmişe götürerek anılarımı ziyaret ettiren öyküleri, zamana yenik düşmüş veya hala güncel olan mesleklerin yazarın kendi hayatından da kesitlerle anlatımını keyifle okudum.. Hayata, insanlara ve doğaya olan sevgisiyle, çevresini ve sıra dışı karakterleri gözlemleyerek içindeki duygularını yazıya döken yazardan kıyıda köşede kalmış insan hikayeleri.. samimi ve akıcı bir dille yazılmış duygular öykü sever okurlara tavsiyemdir ve kitapta geçen bir şarkıyla da herkese keyifli bir hafta diliyorum.. @herayokuyanlarkulubu @ogretmennanneee
KalaycıAlim Serkan Cesur · İkinci Adam Yayınları · 2025350 okunma