2026 7. kitabı
Okunma: 31 Mart 2026 18:37
Bu kitap bir Peygamber hanımının kendi diliyle, kendi hayatını anlattığı bir roman olarak karşımıza çıkar. Sade anlaşılır dili ve sürükleyici bir üslûbu var. Yer yer şiire de yer verilen kitapta,Hz.Aişe'yle ilgili çocukluğu gibi bir çok konuya da değinir. Yıllarca tartışılmış konulardan olan Hz.Aişe'nin yaş mevzusuna, Cemel vakasına ve veda hutbesine değinilmiş. Eleştiriye açık bir konu olmasıyla birlikte merak uyandırsın diye bu konuya burada değinmeyeceğim. Bunun yanında Hz. Peygamber Muhammed Mustafa'nın aile hayatı, karı koca ilişkisi ve etrafıyla iletişimini de anlattığı; belli bir olay örgüsüyle açık, anlaşılır anlatımıyla gençlerin sıkılmayarak okuyabilecekleri bir eser olmuş. Yazarın zevkle okuduğum ve çok beğendiğim "Hz. Meryem" kitabıyla kıyas ettiğimde bu kitap iki numarada kalabilir. Ama kesinlikle gençlerin okuyabileceği çok güzel akıcı bir roman olmuş. En etkilendiğim yer bir Peygamberin ölüm anı bile bu kadar etkiliyorken kendi ölümlerimizi düşünmek fazlaca beyin yakıyor ve kendimizi sorgulamaya teşfik ediyor.Fazla içerik özeti vermemekle birlikte merak edenlere iyi okumalar diyorum selametle..
Hz. AişeSibel Eraslan · Timaş Yayınları · 20141,785 okunma