Merhaba çok güzel bir farkındalık kitabı ile sizlerleyim.
İsimsizler
Nebat Bukrek
Bir öğretmenin ;eğitim öğretim sistemindeki yanlışlar,veliler ve insanlar tarafından dışlanan horgörülen çocukları topluma kazandırma çabasını okuyoruz bu kitapta.
Pınar öğretmen kendi babasıda öğretmen olan bir çocuktur ve okula başladıgında hemen öğrenemez bazı harfleri karıştırır okuma güçlüğü çeker tersten yazar ve öğretmeni tarafından şiddet görür dışlanır.
Bunun bir hastalık olmadığı toplum ve insanlar arasında bilinmez.aslında var olan disleksidir.
Ve kendine yapılan muameleler sonucunda oda öğretmen olup öğrencilerine bu şekilde davranmamak iyilikle güzellikler yaklaşmaya karar verir.
Ve gercekten öğretmen olup atanır.
Artık onunda sınıfında özel öğrencileri vardır.
Kasım ve umut kasım bedensel ve konuşma engelledir umut ise hiperaktif ve zor bir çocuktur.
Bu çocuklar veliler ve toplum tarafından dışlanır ama pınar öğretmen azmi ve sevgisi ile zamanla onların okullarını bitirip iyi birer birer olmalarını saglar.
Kendi hayatında da kendini kötü hissettiren dışlayan kişilere bir isim verir İSİMSİZLER
Bazen insanların hayatlarını bir kişi sonsuza dek değiştirir o kişi çogu zaman öğretmenlerdir.
Herkesin hayatında bir pınar öğretmen olması dileği ile.