İnsan Neden Yetinmez?
Şimdiye kadar hiçbir kuş komşusundan daha çok sayıda ev yapmaya çalışmadı ve hiçbir sincap iki kış yetecek kadar yiyecek toplayıp saklamadı. İnsanlar neden bu kadar doyumsuz?
Psikoloji
··2 alıntı·
1 +1'leme
8,9bin Gösterim
Bunu tek bir nedene bağlayamayız aslında; insanın doyumsuzluğunu tatmin olmak, gelecek kaygısı yaşamak, korku, statü, güç isteği gibi birçok sebepe bağlayabiliriz. Bu doyumsuzluğun, olumsuz yönleri olduğu kadar olumlu yönlerininde olduğunu düşünüyorum.
İnsan geçmişe ve geleceğe takılı kalıp anı yaşayamayan tek hayvan
Aslında her şey bu kadar basit... İhtiyaçlarımız belli ama arzularımız sanki ucu bucağı olmayan bir deniz. Doğadaki o muazzam dengeyi bozan tek canlı olmamızın sebebi de tam olarak bu; 'ihtiyaç' ile 'hırs' arasındaki o ince çizgiyi çoktan kaybetmiş olmamız. Gerçekten üzerine çokça düşünülmesi gereken bir kare iyi geceler diliyorum
Dünya bir penceredir, her gelen baktı geçti. Demiş Yunus Emre. Tüm dünyaya Yunus Emre okutmak lazım ki sık sık hatırlasınlar kalıcı olmadıklarını.
İnsanda tamah damarı vardır. Yani aç gözlülük doymayan nefis. Şeytan insana en çok bu yönden saldırır. Çünkü en zayıf nokta. Şuan içimizde büyük bir hastalık değil mi? Aç gözlülük ve Allah’ın verdiğine yetinmemek elinde olana şükretmemek. Hepsi zincirleme bir şekilde uzarda gider ve sonuç. Allah’a isyan eden bir kul.