Puan vermedi·131 syf.····Okunma: 19 Mart 2026 18:07 Selam dostlar
Paul Auster geçen ay tanıştığım ve kalemini sevdiğim bir yazar oldu. İkinci kitabım otobiyografik eseri Cebi Delik. Otobiyografi zaman zaman okuyucuyu sıkan bir metin türü olabiliyor ama bu sanki birinci ağızdan anlatılan kurgu gibi epey içine aldı beni. Auster’ın yaşamının merkezini çoğunlukla para ve iş bulma dürtüsü oluşturmuş diyebilirim. Hem özgür bir ruh olan hem de ekonomik açıdan rahat yaşamak isteyen Auster; günlerini, aylarını ve yıllarını düzenli gelir elde edeceği bir iş bulana kadar türlü türlü işler deneyerek geçiriyor. Anne ve babası arasındaki parasal ilişki de kendisinin paraya olan bakış açısını şekillendiriyor elbette. Zamanla şu an dünya standartlarından bir yazar olana kadar da yazma isteği ona yazar olmanın zorlu yollarını da deneyimletiyor. Hem de epey zorlu yollar ve üstün bir çaba.
Bu kitapla Paul Auster’ın hem yazım dilini hem de kişilik özelliklerini tanıyorsunuz. Her iki açıdan da sevdim Hatta son kitap alışverişime New York Üçlemesi’ni eklemek istedim ama o an stok yoktu. İlk fırsatta mutlaka okuyacağım.
Tavsiyemdir dostlar, okuyun ve okutun