2026 13. kitabı
Geralt ve Ciri’nin peşinde Nilfgaard imparatoru Emhyr var Emreis, sihirbaz Rience ve ajan Dijkstra da Ciri’nin peşinde ama Yennefer, Triss Merigold ve ozan Dandelion buna engel olmaya hazır. Geralt, Ciri’yi Witcher’ların eğitim aldığı ve mutasyona uğradığı yuvasına, Kaer Morhen’e götürdü.Sihirbaz Triss’in de ziyaretiyle Ciri için değişimin kapıları açıldı çünkü Geralt ve diğerleri için Ciri’nin büyütülmesi konusunda önemli önerileri vardı.Ciri’nin yeteneğinin ne olduğunu da Triss sayesinde öğrendiler; Kaynak.Ciri bir kaynaktı, yani medyum kudretine sahipti. Üçü birlikte yola çıktılar ve cüce Yarpen Zigrin’in seferine katıldılar ancak çok geçmeden öğrendiler ki Scioa’tael, yani Sincaplar denilen tehlikeli elflerin insanlar için tehdit oluşturduğunu gördüler.Nilfgaard’lılar bu elfleri, insanları öldürmeleri için kullanıyordu. Geralt, Ciri’yi Melitele Tapınağı’na Nenneke’nin yanına bıraktı, Yennefer’a da mektup yazdı, ki kızın yanına gidip ona eğitim versin diye.Böylece Ciri ve Yennefer hem tanışmış hem de birbirleriyle iyice kaynaşmış oldular.Büyüler ve bunları nasıl kullanacağı konusunda çok şey öğrendi Yennefer’dan ve ikisi de Geralt’a tekrar kavuşacakları günün hayalini kuruyorlardı.Geralt ise bambaşka tehlikelere göğüs geriyordu sevdiklerini koruyabilmek için..
Elflerin KanıAndrzej Sapkowski · Pegasus Yayınları · 20172,186 okunma