The Witcher Serisi 3

Orijinal Adı:
Krew Elfów

2025 67. kitabı
Okunma: 09 Ekim 2025 19:48
Hikayeye önceki kitapların özetlerini halk arasındaki söylentileriyle ve meşhur ozanımız Dandelion'ın balatları eşliğinde başlıyoruz. Biraz hafızayı tazeleme gibi bir durum söz konusu. Bana kalırsa gerek yoktu. Yazar kitabın sayfasını çoğaltma konusunda epey becerikli yani :/ Okuduğum üç kitabın ardından şöyle bir teoride bulunmak istiyorum. Yazarımız halk masallarının vermek istediği öğütleri her bölümde yetişkin versiyonlarını ele alıp daha karanlık ve vahşi bir hikayeyle anlatarak size sunuyor. Bunu her bölümde bölüm arası küçük molalar gibi aktarmasıyla kitap dört yüz sayfaya ancak ulaşmış zaten. Yoksa yine anlatılacak pek bir şey yok. İlk iki kitaba nazaran bu sefer ana hikayeye çok daha yoğunlaşılmış ve bu ana hikayede Ciri çok ön plandaydı. Sonunda küçük prensesimizi daha yakından tanıyabildim. Kendisinin karakter gelişimini epey ayrıntılı bir şekilde okudum ve bu çok hoşuma gitti açıkçası. Savaş hocası Geralt ve büyü hocası Yennefer'la geçirdiği tüm vakitler bence çok özeldi. Artık neredeyse bir ebeveyn rolüne bürünen Geralt'ın Ciri'yi koruma içgüdüsüne ne kadar hayran kalsam da Yenefer ve Ciri ikilisinin dinamikliği beni daha çok kendine bağladı. Yaşasın kızlar takımı (⁠。⁠•̀⁠ᴗ⁠-⁠)⁠✧ Sonunda savaş dövüşten ayrı olarak siyaset dünyasında neler dönüyor hangi dolaplar çevriliyor bunu da öğrenebildiğim bir kitap oldu. Özellikle Yennefer'ın da dahil olduğu sihirbazlar kurulunun (bana kalırsa büyücüler ama inatla sihirbaz olarak çevrilmiş) hikayeye dahil olduğu ve olayların ciddiyetle ele alındığını görmek 'işte başlıyoruz!' dedirtti. Ama bunun kötü bir yanı da var tabi ki (⁠-⁠_⁠-⁠;⁠) Seriye bu kitapta dahil olan o kadar çok karakter var ki evrenle ilgili bilgisi olmayan birinin sıkılması an meselesi. Çünkü karakterler özenli tanıtılmamış ve kime daha dikkat
Fantastik
Elflerin Kanı
2025 27. kitabı
Okunma: 19 Mart 2025 21:43
Herkese selamlar Yine detaylı bir inceleme yazmak için çok üşengeçim, o yüzden isterseniz ilk iki kitaba yazdığım incelemeleri okuyup kitabın evreniyle ilgili daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz<3 Kitap Kader Kılıcı'nın sonunda Ciri ve Geralt'ın karşılaşmasından 2 yıl sonra devam ediyor ve artık kapıda bir savaş var. Bir yandan yavaş yavaş yaklaşan savaşın etkilerini okurken bir yandan da Ciri'nin eğitimini okuyoruz ki kitap çoğunlukla bu konuya odaklıydı zaten. Ciri kahinler tarafından vaat edilen ' sürpriz ' çocuk, Kaer Morhen'de Witcherlık eğitimi alırken Nenneke'nin tapınağında da Yennefer tarafından sihirbazlık eğitimi alıyor. Pek çok anlamda bir giriş kitabıydı bu. Diğer iki kitap sadece Geralt etrafında dönüyordu ve sadece onun bakış açısından okuduğumuz için diğer karakterle ilgili pek bilgimiz yoktu. Bu kitap çoklu bakış açısıyla yazıldığı için diğer karakterleri de yavaş yavaş tanımaya başladık. Yennefer ve Dandelion'la birlikte bu kitaba Rience, Vesemir ve diğer Witcherlar, Triss Merigold da dahil oldu. Kitapta herkesin kendine özgü karakterler olmalarını seviyorum ve hiçbirinin üzerine yapışmış belli başlı 'tip' özellikleri yok, kimse iyi ya da kötü değil ve bu da daha bağ kurulabilir yapıyor onları. Mesela her yerde gördüğüm Yennefer mı Triss mi sorusunu burada kendime soramadım bile çünkü cevabım ikisi de olur:). Kitapla ilgili en büyük sorunum kesinlikle yazım dili ve yine tekrar ediyorum, bunun çeviriden kaynaklı olduğunu biliyorum. Bilmeyenler icin (artık kaldıysa) bizim ülkemizde Lehçe'den çeviri yapacak çevirmen olmadığı için bizim dilimize Almancadan çevrilmiş ve emin olduğum tek bir şey varsa o da Almanca çevirisinin berbat olduğu. Pegasus yayınlarının çevirisini severim ben ve bu kitapta da olabildiğince toparlamaya çalıştıkları çok belli
2020 14. kitabı
Okunma: 07 Nisan 2020 22:13
Ah çok şükür wıtcher serisine başladım şunu belirtmeliyim ilk iki kitabı novella şeklinde olduğu için ben bu üçüncü kitabı elflerin kanını birinci kitap olarak görüyorum. Şimdi kitaba gelicek olursak kısa bir kitap ve oldukça akıcı Triss i kitapta görmek güzeldi ve tabi bayıldığım Yennefer ı, kitapta beni rahatsız eden şeyler den biri kitapta olaylar çok hızlı geçiyor şöyleki ciri triss ve geralt bir yolculuğa çıkıyor olaylar yaşanıyor yolculukta bölüm bitiyor ve başka bölümde karakterler gideceği yere gitmiş başka olaylara başlıyorlar yani hızlı geçişler var ama şunu tahmin ediyorum önemli olaylara geçiş yapmak için yazar bu bölümleri kısa geçmiş olabilir ilk kitapta böyle kısa hızlı geçişler le hikayeye girmeye başlamış bir diğer rahatsız eden olay kitapta harita bulunmaması bu tarz kitaplarda ben harita arıyorum zira daha kolay adapte olabiliyorum anlatılanlara, ilk kitap olduğu için çok birşey söylemek istemiyorum biraz yavan kaldı gibi geldi ama devam kitaplarında bu iş değişebilir çünkü iblis döngüsü serisinin ilk kitabını da pek beğenememiştim fakat devam kitaplarında efso bir seriye dönmüştü ben bu seride de bu şekilde olacağını düşünüyorum diğer kitaplarda görüşmek üzere bol okumalı keyifli günler :)
Cintra'dan Kaer Morhen'e
2019 7. kitabı
Ciri ve Geralt buluşur. Kadere inanmayan Witcher, yanında bir kız çocuğu ile Kaer Morhen'in yolunu tutar. Artık ailesinden kimsesi kalmamış Prenses, hayatın zorlu yolculuğuna hazırlanacaktır. Beklenmedik misafir Triss Merigold ve ardından Yennefer Vengerberg Ciri'yi çok farklı yönlere çekecektir. Ama devamı nasıl olur, hiç kestirilemiyor. Yazar sürekli farklılık ile okuyucuyu şaşırtmaya devam ediyor.
2020 14. kitabı
Okunma: 21 Şubat 2020 01:15
Yüzyıllardır insanlar, cüceler, elfler barış içinde yaşarken artık o güzel günler biter ve ırklar birbirlerine savaş açar fakat kahinlerin bahsettiği bir sürpriz çocuk vardır ki, herkes onu beklemektedir. Kimi öldürmek, kimi yararlanmak için fakat sürpriz çocuğun yazgısı çoktan bellidir. . Beyaz kurt Witcher Geralt, yazgısını sonunda kabul eder ve onu yanına alır. Ciri' yi eğitimi için önce Witcher ların yuvasına götürür , bir zaman sonrada çok güvendiği tapınak rahibesi olan Nenneke'nin yanına gönderir. Sonra da Yennefer’e ona sihiri öğretmesi için rica da bulunur. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx . Kitabın yarısı Ciri’nin eğitimi ile geçti diyebilirim. Kalan yarısında ise biraz ırkların savaşı ve Ciri’yi elde etmek için Geralt’a komplo kuranlar, onu elde etmek isteyen krallıklar vs. kimlerdi? Onları öğreniyoruz. Kitabın sonunda ise merak edilecek pek bişey yoktu. Öylece bitiverdi
2020 50. kitabı
Kitap Yorumu//The Witcher:Elflerin Kanı-Andrzej Sapkowski . Rivyalı Geralt ve Ciri macerası tam anlamıyla başladı. Kader onları bir araya getirdi. Yazgılarını kabul ettiler ve Gerald Ciri'nin hamiliğini alarak Ciri'yi eğitmeye başladı. Fakat dünyanın Ciri ile ilgili çok farklı planları var. Çünkü Nilfgaard ile savaş sürüyor. Bir yandan da Scoia'tael Elf ekibi nam-ı diğer Sincaplar da ormanlarda Elflerin özgürlüğünü savunup yanlarına cüceleri ve diğer insan dışı yaşayanları çekiyor. Yeneffer ise yine sahnede ama Gerald'ın yanında. . Üçüncü kitap ilk iki kitaptan olay ilerlemesi ve döngüsü olarak biraz farklı. İlk iki kitapta daha çok bir kuble geçmişten bir kuble şimdiden Geralt'ın maceralarını okuduk. Ama üçüncü kitap Geralt ve Ciri'nin karşılaşmasından itibaren düzlemsel bir hikaye anlatımına geçiyor. Şimdi zaman dilimi olarak daha düzenli bir çizgide ilerliyor. . Bayağıdır seri okumuyorum aslında malum. Ama The Witcher serisi, fantastik tür sevenlerin bayılarak okuyacağı, çevirisi de başarılı bir seri. Oluşturulan dünya kesinlikle muhteşem. Yazarın zekasını konuşmuyorum bile. Bakalım 4. Kitapta neler olacak. Merakla bekliyorum.
Hoş geldin, Minik Baykuşum
2021 1. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2021 14:20
Seri heyecanlı bir şekilde devam ediyor ve gitgide karakterleri tanımaya başlıyoruz ve ilk iki kitabın aksine Elflerin Kanı kitabında yazar lineer bir hikaye anlattığı için daha sürükleyici bir hal alıyor kitap ve okurken kendinizi kaptırıp gidebilirsiniz
2020 32. kitabı
Serinin en sevdiğim kitabı. Çünkü burada diğer witcherları tanıyoruz ve hepsi de bence çok orijinal karakterler. Aralarındaki diyaloglar çok tatlı ve Ciri'nin çocukluktan çıkma günlerini Triss ile birlikte bu kitapta görüyoruz. Geralt'ta ilk iki kitaptaki "kısa öykü" lerden kurtulup doğru düzgün kurgu içinde yazıldığı için karakter olarak daha gelişmiş. Keşke diğer kitapları da bunun kadar iyi olsaydı. Serinin okunmaya değer tek kitabı belki de bu.
2019 12. kitabı
Okunma: 13 Mayıs 2019 06:34
Bu evrende düşen tek bir yaprağın bile hikayesini bilmek istiyorum. Evet yine bir romana bağımlı oldum, evrende anlatılan her hikayeyi her karakteri merak ediyorum, detaylarında boğulmak istiyorum. Özellikle bu kitabın büyük bir çoğunluğunun Ciri'nin büyüme evresine odaklanması da başkalarının aksine benim çok hoşuma gitti, insanların neden şikayetçi olduğunu anlamadım, şuana dek anladığım kadarıyla roman sürpriz çocuğun etrafında dönecek olmasından dolayı bu kitabın büyük kısmını kendisine ayırması çok normal geldi. Oyunlarda gördüğümüz o birbirlerine olan bağın temelini okuduk işte, bu güzel bir şeydi. O kısmın sisli kalmasını kim neden istesin ki :D? Yazarın üslubu asla dikkatim dağılmıyor -ki normalde çok dağılır- ve odaklanarak okuyabiliyorum. Bazı bölümlerde birden pat diye 3-5 farklı karakter tartışmasına şahit oluyoruz, hiç söylenmemiş krallık ve şehir isimleri geçiyor, bu gerçekten kafanızı karıştırabiliyor, şehirlerin kafada oturması zor oluyor, ortada bir harita da olmayınca internet üzerinden bir harita bulmak gerekiyor, bahsi geçen 3-5 karakterin ise kim olduğunu vb. okudukça veriyor size yazar. Bu karakterlerin hiç biri havada kalmış boş karakterler değil, hemen hepsinin oturaklı bir gayesi var. Neredeyse hiç biri kesin iyi veya kötü değil. Keskin siyah ve beyaz karakterlerin olmadığı içerikler barındıran eserlere aşığım, bu da onların örneklerinden biri, kahramanımızın kendisi de grinin bir tonu durumunda. Umarım son kitapları çabucak çevrilir de beklemeyiz.
2021 18. kitabı
Okunma: 17 Haziran 2021 01:51
Kitap tabii ki muazzam. Bunun yanında içerik olarak Ciri'nin elf kanı taşıdığından bahsediyor kitap. Ciri ile Yennefer'in yakınlaşması, samimileşmesi vs. gibi konular işliyor. Kitaba kaptırdığınız zaman, zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.

Andrzej SapkowskiYazar · 11 kitap
Sapkowski, Łódź Üniversitesi'nde ekonomi okudu ve yazıya geçmeden önce, bir dış ticaret şirketi için kıdemli bir satış temsilcisi olarak çalıştı. Edebi kariyerine özellikle bilimkurgu çevirmen olarak başladı. Polonyalı bilimkurgu ve fantezi dergisi Fantastyka tarafından bir yarışmaya girmek için ilk kısa öyküsünü, "The Witcher" ("Wiedźmin", ayrıca "The Hexer" ya da "Yazım denetçisini" tercüme etti) yazdığını söylüyor. Pazarlama konusunda uzman olan [citation needed], nasıl satılacağını bildiğini söylüyor ve gerçekten de 3.lük ödülünü kazandı. Hikaye 1986 yılında Fantastyka'da yayınlandı ve okuyucular ve eleştirmenler tarafından büyük ölçüde başarılı oldu. Sapkowski, "Witcher" dünyasına dayanan ve üç kısa öykü ve beş roman koleksiyonundan oluşan bir masal masası yarattı. Bu devir ve diğer pek çok eseri onu 1990'lı yıllarda Polonya'da en tanınmış fantezi yazarlarından biri yapmıştır. "The Witcher" ın ana karakteri, çocukluktan beri canavarları avlamak ve yok etmek için eğitilmiş mutant bir avcı olan Geralt'tır. Geralt, ahlaki açıdan belirsiz bir evrende varolduğu halde kendi tutarlı etik kurallarını korumayı başarır. Aynı zamanda alaycı ve asil olan Geralt, Raymond Chandler'in imza karakteri Philip Marlowe ile kıyaslandı. Bu maceraların yapıldığı dünya, Slav mitolojisinden büyük ölçüde etkileniyor. Sapkowski, kısa öyküler "Mniejsze zło" ("Lesser Evil") (1990), "Miecz przeznaczenia" ("Kılıç Kuşu") (1992) ve "Wux po bombie" ("In") kısa öykülerinde üç olmak üzere beş Zajdel Ödülü kazandı. Bir Bomba Krater ") (1993) ve ikisi romanlar için Krew elfów (Elfler Kan) (1994) ve Narrenturm (2002). Aynı zamanda 2003'te The Last Wish için en iyi antoloji olan Ignotus Ödülü'nü ve aynı yıl en iyi yabancı kısa öykü olan Muzykanci'yi (Müzisyenler) kazanmıştır. 2003 yılında Roman Narrenturm için Polonya'nın en prestijli edebiyat ödüllerinden biri olan Nike Ödülü'ne aday gösterildi. Sapkowski, 1997'de, uluslararası başarı için güçlü umutları olan sanatçılara yıllık olarak verilen prestijli Polityka'nın Pasaport ödülünü kazandı. 2008 yılından beri Łódź şehrinden onur vatandaşı oldu. 2012 yılında Sapkowski, Kültür Başarı Madalyası - Gloria Artis'e layık görüldü.