Puan vermedi·288 syf.····Okunma: 30 Mart 2026 21:53 Herkes için kolay bir kitap olmayabilir… Çünkü bu kitap öyle roman gibi akıp giden, dalıp gideceğiniz bir kitap değil. Anlayarak, sindirerek okunması gereken bir kitap.
Okurken kendimi sadece bir kitap okuyormuş gibi değil, sanki onunla birlikte dünyayı geziyormuş gibi hissettim. Anlatımı o kadar akıcı ve içten ki, bazen bir şehri anlatırken ben de oradaymışım gibi heyecanlandım. Özellikle tarih ile seyahati bu kadar güzel harmanlaması beni gerçekten etkiledi. Okurken hem yeni yerler keşfettim hem de o yerlerin geçmişine dair çok şey öğrendim.
Bu kitap bana seyahat etmenin sadece gezmek olmadığını, aslında bir kültürü anlamak, bir şehrin ruhunu hissetmek olduğunu fark ettirdi. Ve belki de en önemlisi, bakmayı değil görmeyi öğrenmek olduğunu gösterdi.
Bence sadece gezmeyi sevenlerin değil, dünyaya farklı bir gözle bakmak isteyen herkesin okuması gereken bir kitap.
Kitabın Konusu:
Seyahatname, İlber Ortaylı’nın farklı ülke ve şehirlerdeki gözlemlerini, tarihsel bilgileri ve kültürel değerlendirmeleriyle birlikte anlattığı bir eserdir. Yazar, gezdiği yerleri sadece turistik açıdan değil; tarih, mimari, insan yapısı ve kültürel birikim açısından ele alır. Okura hem bilgi veren hem de farklı coğrafyaları tanıtan bu kitap, bir nevi entelektüel bir gezi rehberi niteliğindedir.
Seyahatname bana valiz hazırlama isteği aşıladı Ama bu sefer farklı… Sadece gitmek için değil, öğrenmek için gitmek.