Selam yıldızlarım! Bugün size Bronz serisinin 5. kitabı olan “Ölüm” ile geldim. Kitabın tasarımına her kitapta daha bir yükseliyorum. Bir üstünü nasıl yapabilir dedikçe @ekinkoch resmen şov yapıyor. Her bir tasarımın detaylarına aşkla bakıyorum
Seri o kadar güzel devam etti ki bu kitapta!!! Ay bayıldım resmen. Birçok sır o kadar güzel cevaplarla gerçeğe dönüştü ki anlatamam. Okurken hem kanım dondu hem aşırı keyif aldım hem de dehşetsel şok oldum. En çok öğrenmek istediklerim Bronz’un adı, Haris’le Hisar’ın bir şekilde de olsa bir araya gelip yüzleşebilmeleri ve geçmişin sırlarıydı. Hepsinin o kadar fenasal gerçekleri ortaya döküldü ki! Ve ben beklediğim şeyleri o kadar rahatça okudum ki! Ne kadar mutluyum anlatamam. Çiftimin güzelliklerine bittim. Bu kitapta onları daha net okumak, çizgilerini ve yollarını daha net görebilmek çok mutluluk vericiydi. Okurken hislerini, düşüncelerini, keskin çizgilerini görmeye bayıldım. En korktuğum durum Eva’nın durumuydu. Onu okurken bu raddede olabileceğini, bu şekilde bir sonuçla karşılaşacağımı beklemiyordum. Hele sonrasında olanlar daha fenaydı. Elbette bir şeyler bekliyordum ama ben asla bu kadar güçlü dönüşler beklemiyordum. Keskin hatlar, keskin hareketler ve keskin adımlar her bir gerçeği bıçak gibi kesti attı. Geçmişin planlarının görünmeyen yüzleri, birçok yönden günümüzü çok sert yönden etkilerken; gelecekteki planlar geçmişi koca bir gölge misali sararak her bir geçmiş planı yerle yeksan etti.
Bronz’un bu kitapta tek başına hareket etmesi beni biraz sinir etse de Hisar’ın da aynı yalnızlıkta koca bir plan kurması korkutucuydu. Ama öyle keskin yerlerden Hisar bunu tamamladı ki Bronz bu konuda gölgede kaldı denebilir. Hisar’ın planlama sistemine hayran kaldım. O kadar uzun zamandır o kadar ilmek ilmek işlemiş ki her şeyi, zekasına bir kez daha hayran kaldım. Bronz’un da tereddütleri ama bir yandan da içten emin oluşu ve tabii zekası şapka çıkarılır nitelikteydi. O sonda öğrendiklerimiz, kitap boyu yüzümüze savrulan gerçekleri solladı geçti. Okuyanların hiçbirinin bunu beklemediğine eminim.
Aksiyon, aşk, ihanet, beklenmedik sırlar ve gerçeklerle dolu hikayeleri sevenler kesinlikle bu seriyi okumalılar. Uzun, bence de uzun ama okurken o uzunluk çok fazla gelmiyor. Her kitap zaten her defasında daha çok akıyor. Bence seriye bir şans verin, pişman olmayacaksınız.