2026 28. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2026 00:04
Alper Canıgüz’ün ilk romanı Tatlı Rüyalar, gerçek, düş ve kurgu arasında ustalıkla gidip gelerek, okura psiko-absürd romantik komedi tadında baş döndürücü bir hikaye anlatıyor. Hikayemizin bir tarafında, hayatının bir bölümünü satmak için gazeteye ilan veren Hamit ve bu ilan için başvuran Hector, diğer tarafında ise rüyasında gördüğü adamdan kurtulmak isteyen Şevket ve başvurduğu Profesör Olcayto Fişek var. Olcayto Fişek’in derslerine konuk olup, öğrencilerle birlikte rüyaları yorumlamalarını ve anlamlandırma çabalarını dinlerken, ‘rüyalar mı gerçek, gerçekler mi rüya?’ diye düşünüyoruz. Aynanın iki yüzü gibi bir tarafta Şevket, bir tarafta Hector ve bir süre sonra yaşanan hayatlar ve gelişen olaylar iç içe geçiyor ve sınırlar aşılıyor. Canıgüz’ün kendisinin de psikoloji mezunu olmasının da etkisiyle, bol bol Freudyen bakış, psikolojik çözümleme, psikanaliz, öte yandan ise kendine özgü kara mizah ve absürtlüğü okuyoruz. Kitabı okurken, hem kahkahalar atıyoruz hem de fark etmeden bilinçaltının derinliklerine iniyoruz. Kitap bittiğinde ise tıpkı Inception filminde olduğu gibi, ‘Aslında hangi dünya gerçekti?’ sorusunu soruyoruz. İnce ama katmanlı, okuması hem çok kolay hem de zor bir kitap. Ben çok severek okudum ve bir kez daha yazarın diline, mizahına ve o kendine has absürtlüğüne gerçekten hayran kaldım. Alper Canıgüz’e kocaman bir respect.
Tatlı RüyalarAlper Canıgüz · İletişim Yayıncılık · 20138,1bin okunma