Nerde o umursamaz, zeki gotik kız??
2026 2. kitabı
Okunma: 22 Mart 2026 00:13
Bu kitaptan beklentim fazlaydı. Teal ve Ronan diğer kitaplarda ilgi çekicilerdi. Özellikle Teal'in ayrı bir havası vardı. Ama bu kitapta o hava yerle bir oldu resmen. Ne yazik ki umduğumu bulamadım Teal kendi içinde bile tutarsızlıklara sahipti. Hani o umursamaz, zeki gotik kız havası. "Yok ben duyguları anlayamam, güzellik nedir ki?" ve benzeri birçok şeyi kendi hakkında anlatıyor. Ama iki sayfa sonra süt dökmüş kediye dönüyor. Böyle bir karakter iyi bir derinliğe sahip olabilirdi, bu potansiyele sahipti, özellikle ilk sayfalardaki monologlarıyla bunun sinyalini veriyordu ama olmadı. **Düz bir karakter. ** Konusu Birbirlerinden haz etmeyen Ronan ve Teal arasındaki anlaşmalı evlilik, buna sebep olan sırlar üzerine yoğunlaşıyor. Ronan, aristokrat bir ailenin tek oğlu olarak görücü usulü anlaşmalı evliliği olacağını bilir ve bunu mümkün olduğunca engellemeye çalışır. Teal'e kadar bütün kızları anlaşmadan döndürebilse de Teal'i vazgeçiremez. Ronan onu vazgeçirmek için Teal'in sırlarını açığa çıkarmak isterken, Teal ise intikam için çabalar. Teal Gotik, garip kızımız. Bahsettiğim gibi kendisi asosyal, umursamaz, zeki, sert bir karakter olarak gösterildi seri boyunca. Ama onun da klasik Rina'nın kadın karakterleri gibi olduğunu Ayrıca Teal aralarında en zeki gibi gözükürken en aptalı olabilir; saçma sapan planlar(planı o kadar mantıksizdi ki...), kitap ilerledikçe kötüleşen iç monologlar vb. Hakkını yemeyelim, bazı repliklerinde içimden "Harikasın kızım, helal be!" dediğim oldu. Hatta kulüp olayını gerçekten sevdim. Ronan'ın aslında Teal'in TİPİ OLMAMASİ da çoook güzel bir detaydı(Bunlara benzer hoşuma giden detaylar da vardı).Buralardan o kadar güzel ilerleyebilir di ki. Karakterin aurasını ve değişimini görürdük. Ne yazık ki olmadı yine erkeği karşısında donakalan, aklıni kaybeden klasik karaktere dönüştü. Yazarın bir baska serisinde Rai karakterinde de ayni hayal kırıklığının yaşamıştım. Diğer kitaplarda karakter hakkında meraklanıyorsun, aurası ilginç geliyor, etkiliyor sonra karakterin kendi kitabına gelince aaaa ben bu kadın karakteri bundan önce tüm kitaplarında okudum zaten, diğerlerinden farkı yok diyorsun. Genelde böyle oluyor niye şaşırıyorsam. Arada birkaç istisna çıkıyor işte Bu kitapta beklentiye girmeseydim gibi daha fazla severdim yani. Karakter bu açıdan zayıf olsa da yaşadıklarına rağmen ayakta kalması açısından da takdire şayan biri orasını da belirteyim. Ronan Serideki hep o sert erkek havasındaki erkeklerin yanında şakacı, lakayt, sürekli gülen ama içinde de tam tersi bir karakteri taşımasına rağmen tutarsızlık içermeyen biri. Serideki favori erkek karakterim olmasa da gerçekten sevdim. Sen ayrı bir olaysın PRENSİM. Genel yorumuma gelirsek: Bazı yerlerde "E hadi ama biraz olay olsun" dedim. Yine de genel olarak akıcıydı, yormadı. Mutlaka okuyun deyip önereceğim bir kitap değil. Okumazsanız bir şey kaybetmezsiniz, okusanız da... Ama Ronan için okunabilir, orası ayrı. Rina'nın okuduğum en tatlış karakterlerinden olabilir. Onun dışında çerezlik bir lise kurgusu arıyorsanız şans verebilirsiniz ama lütfen tetikleyicilere bakın, bazılarını CİDDEN rahatsız edebilir. * Görücü usulü evlilik * Huysuz, gotik kız × neşeli pl*yboy erkek * Fiziksel ve psikolojik istismar * Düşmandan aşığa * Lise * İntikam
Vicious PrinceRina Kent · Blackthorn Books, LLC · 2025132 okunma