2026 107. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2026 11:43
Hayatta bazen insan ikinci bir şansa ihtiyaç duyabilir. Çünkü herkes hata yapar .Ama bazıları affeder ,bazıları affetmez ve ikinci şansı vermez .Bu da bazen hayatın gidişatını etkiler . Hazan yetimhanede büyümüş bir kız. Annesi,babası, herhangi bir akrabası olamamış hayatında. Tek tutanağı ablası olarak gördüğü Ebru olmuş.Bir de kocası Demir .Onun aksine Demir bir ailenin bir oglu .Gittikleri özel okulda tanışmışlar ve lise yıllarında başlamış aşkları. Dört yıldır da evliler .Defalarca denemelerine rağmen bebekleri olmamış ve anne Suna Hanım ,zaten oğluna yakıştıramadıgı Hazan a yüklemiş hep suçu. Demir asistanı Şule yle aldatmaya başlıyor Hazan ı .Hazan ın bunu öğrenmesi bir hayli acı şekilde oluyor ve hemen terkediyor onu .Terkettiginde hamile oysa ki ..Kızı doğduğunda o da intikamını alarak söylemiyor Demir eksikliği bir kızı olduğunu. Ta ki ona ihtiyac duyana kadar .Maalesef küçük Ecrin lösemi. Yapılan kemik iliği transferi tutmamış ve yakın akrabasından alınması gerekiyor.Ya da kardeşinden... Evet Hazan ın sınavı gerçekten çok büyük. Bir annenin evladı için yapamayacağı hiç birşey yoktur galiba .Ama seni aldatan bir adamla tekrar birlikte olmak zorunda olmak da gerçekten zor bir durum .Hazan a kızdığım tek nokta Demir e bebeği olduğunu söylememesi oldu .Sonuçta babası olarak bilmeyen hakkı vardı bence ne olursa olsun . Demir e gelince onun yaptığı tam salaklık. Erkeklerin en ufak bir uzaklaşmada başka kadınların kollarına koşma çabaları beni öldürüyor. Tabi bir de o kadınlar var ya ,evli erkeklere kanca takan ,onları boğasım geliyor zaten . Hazanın karakter değişimini okumak çok keyif verdi bana .Biraz ezik ,annesiz -babasız olmanın verdiği yokluk hissiyle kendini kötü hisseden bir kadınken, güçlü, ayakları üzerinde durabilen bir kadın haline dönüşmesi güzeldi. Yan rollerden en sevdiklerim Alpay ve kerem Bey oldu .Hep ılımlı, yapıcı ve sevecen olmaları insanların yanında boyle destekçileri olmalı dedirtti bana . Bir çocuk hemşiresi olarak yıllarca tanık oldugum lösemi hastası çocuklar o kadar gerçek anlatılmış ki ,Ecrin le mutlu oldum .Allah tüm hasta çocuklarımıza şifa versin.Onların neler yaşadığını çok iyi biliyorum . Kitabın sonuna doğru hafif bir kalp sekmesine ugrasam da sevdim ben sonu ..İnsan psikolojisine çok hakim yazarın dili .Onlarla birlikte hissettim yaşananları.Yetişkin içeriğe sahip ama dozunda ve olması gerektiği kadar .. Peki siz başınıza boyle bir olay gelse ,evladınız için sizi aldatan adamla tekrar bir araya gelir miydiniz? Bana kalırsa hayatta her insan ikinci bir şansı hakeder.. Ama önemli olan galiba o şansa ihtiyaç duymamak. .. Bir Şans Daha Müjde Aklanoğlu
Bir Şans DahaMüjde Aklanoğlu · Parola Yayınları · 2014262 okunma