2026 49. kitabı
Okunma: 31 Mart 2026 00:00
Herkese selamlar Bugun size gülmekten okuyamadığım ama okuyabildiğim her anda ise cok sevdigim #fırtınazamanı serisinin ilk kitabinin yorumu ile geldim. Yazardan daha evvel #kıyıgüneşi okumuştum ve oradan kalemine asinaydim. Ama ne yalan söyleyeyim bu kadar komik ve eğlenceli bir kitap yazardan beklemiyordum. Bir de oylesine zor bir dönemime denk geldi ki. Resmen ilaç oldu ruhuma Karadeniz'in bir yayla köyüne geçici öğretmenlik işi icin giden sakar sarışın ve ayni zamanda tiki olan bir sosyetik guzel ile onun bir zamanlar tipinden dolayi reddettigi ve simdi karsisina bir #biscolata erkegi olarak cikan yüzbaşının hikayesiydi. Ikilinin hikayesi tam bir durum komedisiydi. Her bölümde ayri bir olay yaşandı. Ama elbette salt komediden ibaret degildi. Ikili anlatim ile yuzbasi Tahir Bora'nin hem geçmişinde yasadiklarini hem de günümüzde yasananlari,askeri sureci okudum. Ustelik yüzbaşının bir de timi vardi ki tam evlere şenlik. Bu kadar agir bir adamin timi de sevdigi kadin da çatlak olunca ne yapsin garibim, saldı bir yerden sonra Asıl kahramanımız Melek Şehriye ise ki ikinci adini hic sevmiyor, kullandığımı görürse cirlar kesinfakat üzgünüm canim, bu senin gerçeğin, kabullen ve sev artık Bu kızımız biraz yuzeysel biriydi. Her ne kadar keyifle okutsa da aslinda karakter olarak sevebileceğim biri değildi. Neyse ki icinin temiz olusu, iyi niyeti bu yüzeyselligi geçiştirdi biraz olsun. İç ses okumayi hic sevmem ama Melos'un kendi kendisiyle motivasyon konuşması yapmasini veya kendini gazlamasini bayılarak okudum. Hep ic sesi olsaydi da hayir demezdimTek üzüldüğüm nokta ikisinin arasındaki ilişki sürecini az okuyabilmis olmamdı. Yazar genel olarak edinilmis aile kavramı uzerinde durmustu ve arkadaşlık, aile kavramları daha ön planda tutulmuştu. Bu arada bahsetmezsem catlarim. Tahir'in annesi ile Melek arasinda bir konusma gecti ve bende bir anne olarak Güldane Hanim'in düşüncelerine hak verdim. Oglu oylesine zor zamanlardan gecmisti ki korkularının olması bana dogru ve doğal geldi. Yalnizca bu kısımda Güldane'ye hic kızamadım. Turu seven her yaştan okuyucuya kesinlikle tavsiyemdir. Okuyun, 1 kg pirzola yemiş kadar olacaksınız Fırtına Zamanı DuruMavii
Fırtına ZamanıDuruMavii · Vera Kitap · 2026171 okunma