Nisanın İlk İncisi
2026 11. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2026 04:14
“Bazen bir kitapla sadece bir hikâyeye değil, bir kalbe, bir dile, bir hakikate de dokunursun…” Nazan Bekiroğlu ~ Yusuf ile Züleyha   8/10 Bu kitap benim için tam olarak öyleydi. Yazarla ilk tanışmam ama kesinlikle son olmayacak; iyi ki tanışmışım. Kalemine hayran kaldım… ️ Adını taşıdığı gibi Hz. Yusuf ile Züleyha’nın aşkını anlatıyor… Ama bu, bildiğimiz bir aşk hikâyesinden çok daha fazlası. Sabır, imtihan, teslimiyet ve ilahi aşkın izlerini taşıyan derin bir yolculuk. Daha önce dizi olarak izlemiş olsam da, bu kitapta hissettiğim duygu bambaşkaydı… ️ Aşk sadece kavuşmak değildir; bazen yanmak, bazen beklemek, bazen de vazgeçmeden sabretmektir… “Çölün aşka bahânesi var! Yoksa, çölün bahâ nesi var?” (19) “Nakşı görüp de nakkaşa nasıl kayıtsız kalayım?” (31) “Ateşe düşmeyen yanmayı nereden bilsin?” (99) “Sarsılıyor kalbim yedi yerinden, bunca sarsıntıyı ben kazasız belâsız nasıl geçeyim?” (105) Kalbinize dokunan, diliyle büyüleyen ve sizi düşünmeye çağıran bir hikâye arıyorsanız, kesinlikle listenizde olmalı .. Keyifli okumalar .. . . .
Yûsuf ile ZüleyhaNazan Bekiroğlu · Timaş Yayınları · 202517,6bin okunma