2026 56. kitabı
Selam Bu sıralar okuma tempom yavaşladı. RS ye girmekten korkuyorum Planlarımın gerisinde kaldım C-dramalara kafayı takmış durumdayım, sanırım bu durum da etkiledi beni Biraz kafamı boşaltmak ve farklılık olması adına bugün bir #manga bitirdim Japon illüstratör Mato ve Fransız yazar Mr Tan ' dan #ningyo . İlk defa bu ikilinin bir mangasının okuyorum. Bir saatte bitirdim. Mitolojiden ilham alınmış. Ningyo, Japon mitolojisinde derin denizlerde yaşayan, insan-balık karışımı bir yaratıktır. Eti yendiğinde ölümsüzlük veya uzun yaşam getirdiğine inanılır, ancak yakalanması felaket veya şanssızlık getirdiği söylenir. Kitapta ise Ningyo bir sirenin ismi. Kai'nin abisi başarılı , mutlu bir evliliği ve bir çocuğu olan biridir. Ancak bir gün onun int*harı ile tüm aile yıkılır. Bildikleri kadarıyla abisinin bir derdi yoktur, ailenin gözbebeğidir. Nedenlerini öğrenmek için "Ağaç Denizi" veya "Kendini Öldürenler Ormanı" olarak bilinen Aokigahara ormanına gider. Ormanın derinliklerine ilerleyince patikanin bitiminden sonra yolunu şaşırır Kai. Buralarda orman değişmiştir sanki.Bir ses duyar sonra da mistik bir yaratık ile yolu kesişir... Kai aradığı cevapları bulabilecek midir? Bu yaratık insan ne istemektedir? Kai bu ormandan canlı çıkabilecek midir?? Kitaptaki çizimleri çok beğendim. Umudun önemini vurgulayan bir konusu var ancak biraz daha derinlikli olarak konunun işlenmesini isterdim.
NingyoMato - Mr Tan · Beta Byou · 2023204 okunma