"Gölge etme başka ihsan istemem!" Bu sözü duymayan yoktur ama kaçımız gerçekten anladı?
Antik Yunan'ın en aykırı filozofu Diyojen, bir fıçıda yaşadı, mal mülk nedir bilmedi, hatta dünyanın en güçlü adamı Büyük İskender'e bile kafa tuttu. Peki neden? Çünkü o, modern insanın en büyük hastalığını, yani 'fazlalık' bağımlılığını binlerce yıl önce teşhis etmişti. Bugün hepimiz bir şeylerin peşindeyiz: Daha iyi bir telefon, daha büyük bir ev, daha fazla beğeni... Ama Diyojen bize şunu soruyor: Tüm bu 'daha fazlalar' bizi gerçekten özgürleştiriyor mu, yoksa bizi görünmez zincirlerle mi bağlıyor? Gündüz vakti elinde fenerle "İnsan arıyorum" derken aslında kimi arıyordu dersiniz? Belki de modern dünyanın 'meşguliyet' içinde kaybolmuş insanlarını...
Bu videoda Diyojen'in sadece hikayesini değil, günümüz dünyasına tuttuğu o sert aynayı göreceksiniz. Belki de artık kendi 'fıçınızı' bulma ve sadeleşme zamanınız gelmiştir. Sizce Diyojen bugün yaşasaydı, modern dünyada en çok neye şaşırırdı? Yorumlarda buluşalım, gerçekten merak ediyorum!
#Diyojen #Felsefe #Özgürlük #SadeYaşam #KinikFelsefe #AntikYunan #Bilgelik #Minimalizm #HayatDersleri #Düşünce #FıçıdakiFilozof #İnsanArıyorum #GölgeEtme #ModernKölelik #GerçekÖzgürlük #SorgulayanAkıl #KendineDönüş #GününSözü #Düşünür #FelsefeNotları