2026 24. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2026 02:01
Vejetaryen yazarı Kore asıllı Han Kang. Değişik bir kitap oldu benim için. Bu Vejetaryen, aslında isminden de anlaşılacağı gibi et yemeyenlere verilen adı ifade ediyor; ancak içerisinde çok daha derin anlamlar taşıyan bir kitap. Bu kitap sadece baş karakterin vejetaryen olmasıyla alakalı değil. İçerisinde kadına yönelik şiddet, kadının toplumdaki rolü ve bir toplumda farklı bir şey seçtiğin zaman yaşanan dışlanma; insanların seni bu konuda kabul etmemesi ve sürekli değiştirmeye çalışması gibi konulara da değiniliyor. Kısaca konusuna gelecek olursak: Baş karakter bir gün bir rüya görüyor ve vejetaryen olmaya karar veriyor. Kitap üç bölümden oluşuyor. Vejetaryen kısmında bu olay kocasının gözünden anlatılıyor. Daha sonra Moğol Lekesi bölümünde ablasının kocasının gözünden, baş karakterin vejetaryen olmasıyla birlikte onun yapısı ve beklentiler üzerinden gelişen durumlar aktarılıyor. En sonda ise Alev Ağacı bölümünde, ablası tarafından baş karakterin nasıl göründüğü ve nasıl hissettiği anlatılıyor. Sonuç olarak rahat okuyabileceği iz bir kitap değil. Ben beğendim ama herkes sevmeyebilir.
VejetaryenHan Kang · April Yayıncılık · 20259,8bin okunma