2026 25. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2026 23:05
Aynı firmada çalışan iki düşman avukat. Gemma ile Ben 2 yıldır aynı avukatlık firmasında çalışmakta. Ben, Gemma'nın nefret ettiği her şeyin sembolü gibi özellikle ilk geldiğinde müşterinin ondan alınıp Ben'e verilmesi ile bu his katlanmıstır. Ben'den uzak durmak için elinden gelen herşeyi yapan Gemma için aynı dava üzerinde çalışmaya başlayınca işler değişir. Düşmandan aşka temasının ve bol bol sözlü atışmalar okuyoruz. Alt metinde iş yerinde cinsel ayrımcılık da işlenmiş. Gemma yaşadıklarından dolayı temkinli bir karakter. İş yerinde ki lakabı olan "hadım eden"i bileğinin hakkı ile almış. Anne ve babasının boşanması bir tür travma yaratmış. Babası ile ilişkisi de bıçak sırtı. Bir de eski sevgili mevzusu var ki bence orası hem bir saflık örneği hemde ağır travma sebebi. Ben'den nefret etse de onu takdir ettiği de oluyor. Aslında aralarındaki atışmalar çok zevkli okurken. Ben ise bu travmalarını tetikleyecek kadar kapalı bir karakter. Gemma'yı sevdim. Ona fazlasıyla sempati duydum. Hatta Ben'e kızdım. Sonra Ben'i de haklı buldum. Aslında tek sıkıntıları ilişkileri üzerine açıkça konuşmamış olmalarıydı. Kısaca ben çok zevk alarak okudum kitabı. Bazı okuyucular Gemma'yı fazla bulacaklar ama bence olması gerektiği gibi bir karakter. Ben ise gizlediği seyden dolayı fazla ketum. Bundan dolayı da Gemma için geri planda yaptıklarına rağmen biraz sinir bozucuydu. Şeytanla Yakınlaşma Elizabeth O'Roark
Şeytanla YakınlaşmaElizabeth O'Roark · Martı Yayınları · 202680 okunma