·272 syf.····Okunma: 04 Nisan 2026 22:24 Beni koltuğa çivileyen, daha bitirmeden inceleme yazıp herkese tavsiye etmek için sabırsızlandığım bir kitaptı.
Ah Frankenstein! Bir arzu ve hedefin bunca hayatı mahvedebileceğini hiç düşünemezdim. Hikaye; insana hedeflerini, sınırları zorlayarak tarihe geçme istediğini, şan ve şeref kazanma arzusunu sorgulatıyor. Kendini gerçekleştirebilmek, hayatın doyum noktasına ulaşmak veya birçoğumuzun arzuladığı huzuru bulmak noktasında bizi sürüncemeden kurtaran Frankenstein’e kimler katılıyor acaba?
Yaratma eylemini tanrısal bir kudretten ayrı düşünebilmek, bilimin sınırlarını zorlamak kahramanımızın zihninde yanan bir ateşti. Gelin görün ki bu ateş kendi hayatını yakıp kavurmakla kalmayıp tüm sevdiklerini de sardı. O aciz yaratıcı(!) yarattığından korkacak bir duruma nasıl düşebildi, yaratabilen yok etmeyi de başarabilecek mi diye sayfaları birbiri ardınca çevirmekten kendinizi alamayacağınız bir hikaye ile sizi başbaşa bırakıyorum. Sahne Frankenstein’in ..