Merhaba dostlar. Bugünkü kitap yorumum Güney Kıbrıs Rum kesimi doğumlu yazar Alex Michaelides ‘in ilk romanı olan Sessiz Hasta. Ressam Alicia, kocasını tüfekle öldürdükten sonra sessizliğe gömülerek hiç konuşmaz. Sadece Alkestis adını verdiği bir resim yapar. Akıl hastanesine kapatılan Alicia’nın tedavisini yıllar sonra uzman psikoterapist Theo üstlenir. Elbette buzdağının bir görünen bir de görünmeyen tarafı vardır. Alicia’nın günlüğü ve yaşananlar sırların çözümünü kolaylaştıracak mıdır? Kitap beş bölümden oluşuyor. Olayların bir kısmını Alicia'nın gözünden, bir kısmını da terapist Theo'nun gözünden okuyoruz. Yazar evlilik, ilişkiler, ihaneti, yaşanan psikolojik travmalar, psikotreapistlerin nasıl olması gerektiği vb. hakkında ipuçları veriyor. En sevdiğim karakter Alicia oldu. Yaşadıkları insanı derinden etkiliyor gerçekten. Alicia, Alkestis ile özdeşleştirilerek Yunan mitolojisinden Alkestis olayına da gönderme yapılmış. Bu arada kitaptaki kötü bir karaktere Elif ismini vermesi Rum asıllı yazarın Türk düşmanı olduğunu hissettiriyor. Bunu sevmedim. Ama yine de okunabilir sürükleyici, düşündürücü gerilim dolu bir kitaptı.