2026 17. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2026 11:21
@aysesarisayin tarafından 2018 yılında yayımlanan “Denize Yazıldı”, anı ile biyografi arasında değerlendirilebilecek bir kitap. Kitapta, meme kanseri nedeniyle 2012 yılında hayatını kaybeden, sevgi dolu bir kadın, çevirmen, akademisyen, anne, arkadaş ve hoca olan Elif Daldeniz Baysan’ın kırk iki yıllık yaşamı, onu sevenlerin anlatımıyla yazarın kaleminden aktarılıyor. Her anlatı Elif Daldeniz’in başka bir yönünü görünür kılıyor. Anlatılar ve anılar farklı olsa da aslında hepsi aynı noktada buluşuyor: Onun zarif, kibar, anlayışlı, farklılıklara saygılı, öğrenmeye meraklı ve etrafına sevgiyle ışık saçan biri olduğu. Kitabın yazılma biçimini özellikle sevdim. Heybeliada’daki o apartmanda kurulan arkadaşlıkların zamanla bir aileye dönüşmesini, çocukların birlikte kaliteli vakit geçirmesini, insanların üretmelerini ve birbirine göz kulak olmalarını okumak çok güzeldi. O yüzden bu çemberden birinin erken eksilmesi, okurken içimi sızlattı. “Denize Yazıldı” o dönemde Elif Daldeniz’in henüz yedi yaşında olan oğlu Deniz’e bir hatıra bırakmak için kaleme alınmış olsa da aynı zamanda onu seven herkes için bir tutunma ve yasla baş etme biçimi. Yani kaybın ağırlığını hissettirirken sevginin kalıcılığını hatırlatan bir hikâye.@_sayfayolcusu_
Denize YazıldıAyşe Sarısayın · Can Yayınları · 201832 okunma