2026 24. kitabı
Yazarı Songül Öden, 1979/Diyarbakır doğumlu. Çocukluğu Ankara'da geçmiş. Hacettepe Üniversitesi'nde şan eğitimi almış, Ankara Üniversitesi'nde ise Tiyatro bölümünden mezun olmuş. Tiyatro, sinema ve dizi oyunculuğu yapıyor. #eşrefimahlukat, 9 öyküden oluşan bir kitap. Yazarın ilk kitabı. Baykuş öyküsünde altı parmaklı olarak doğan bir kız çocuğunun babası tarafından uğursuz olarak nitelenmesini anlatan dramatik bir öykü. Unutmak, hazin bir aşk öyküsü ve unutmak kimi zaman büyük bir nimettir temalı. Grev, çalışan babalar ve oğullarına dair bir öykü. Ali İsmail Korkmaz ve kelebek etkisi yaratan insanlara ithaf edilmiş. Kıl, umursamaz, çıkarcı insan profilini anlatan bir öykü. #, sosyal medya ile manipüle edilen insanları, hayvan cinayetlerini işlediği öykü. M.C.,kadın cinayetleri ve iki harfe sığdırılan hayatları anlattığı öykü. Aşk, duygusal yıkımlarla biten bir aşk vedası. Acı, duygularını bastırması istenen annelerin acı öyküsü. Bavul, en uzun ve en duygusal öyküsüydü. Aynı anda büyük acılara maruz kalan bir kadının ruhsal onarımını işliyordu. Kur'an'daki İnşirah suresinin de çok güzel yorumlandığı bir öyküydü. En beğendiğim öyküsüydü Bavul. Genel olarak vicdana, merhamete, anlamaya davet eden, sevgi, acı ve hüznün harmanlandığı duygusal öykülerdi. İnsanın sevinçleriyle de acılarıyla da biricik olduğu öyküler... Yazar şiirimsi bir dil kullanmış, benzetmeleri, betimlemeleri güzeldi. Ayrıca her öykünün başına da bir çizim eklenmiş. Beni şaşırttı, beğendim ben, hele de ilk kitabı için gayet güzeldi. Tavsiye ederim.
EşrefimahlukatSongül Öden · İletişim Yayınları · 202553 okunma