2026 4. kitabı
Okunma: 06 Nisan 2026 01:13
Maksim gorki’nin üçlü serisini bitirdim. Bu üçlü seri hakkında söyleyebileceklerim birinci kitap olan çocukluğum çok güzeldi ancak ikinci kitap ekmeğimi kazanırken aynı tadı vermedi ,ama yine de güzeldi. Son kitabı benim üniversitelerim, ikinci kitaba nazaran daha güzeldi. Kesinlikle üç serinin de okunması gerek,birbirinin devamı olduğu için merak uyandırıyor zaten. Alekseyin yaşamı oldukça dramatik ve duygusaldı. Erken yaşta hayata atılıyor,ailesinden çok baskı görüyor ve iş hayatında da ordan oraya sürükleniyor, tam mutlu olacakken hep bir şeyler oluyor ve hep çetrefilli bir ömür sürüyor ve son kitabın da da artık yaşadıkları o kadar ağır geliyor ki hayatına son vermek istiyor. Evet böyle hayatlar var ve yaşanmış, birsürü kitap okudu maksimiç aleksey, bir çok hayat tanıdı o kitaplarda, çogunlukla okuduğu kitaplar dini oldu ama eline ne geçerse okudu , okumak insanı geliştirir ama hayat da insana yeni duygular yükler, okuduklarımız bize örnek yaşamlar gösterir ve bize ders olur, ama alekseyin yaşadıkları çok zordu onu anlamak hissetmek gerçekten okurken -daha ne gelebilir ki başına-dedirtti. Maksim Gorki bu üçlü serisinde yaşadıklarını açık,yalın ve etkileyici anlatmış. Gayet keyifli ve güzel zamanlar geçirdik Maksim Gorki ile, sizlere de tavsiye ederim, iyi okumalar.
Benim ÜniversitelerimMaksim Gorki · İş Bankası Kültür Yayınları · 201610,9bin okunma