2026 23. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2026 20:36
Şimdi Buradaydı… Irmak Zileli… Kendimizi ne zaman kaybettik, ne zaman fark ettik ve ne zaman öldürdük? Aynadaki “ben” aynı “ben” mi? Her insan yaşam yolculuğunda kendisini karşına alıp konuşabilir mi; anlamak için, tanımak için, duymak için, görmek için? İnsan kendine objektif kalabilir mi; merhametli ya da acımasız? Psikiyatr Birkan ve danışanı Yankı arasında geçen terapi seansları üzerinden toplumun siyasi çalkantılar arasında oradan oraya savrulmuşu gölgesinde yaşananları anlatıyor Irmak Zileli. Psikolojik gerilimi ilk sayfadan hissettiren yazar geçmişte yaşanan acıların bugüne taşınmasına yoldaşlık ediyor. Kayıplar, ötelenmeler, değersizleştirmeler, çocuklukta başlayan anne yaralarının ileri dönemlerde hala kanaması, aşk… Yankı’ nın dilinden, kalbinden, gözünden dökülenler Psikiyatr Birkan’ ın kelimelerinde ele veriyor kendisini. Ki isimde de bir metafor var diye düşüncüyorum Birkan ve onun sesinin yansımasıYankı… Kitabın tasarımı ve kurgu çok güzel dans ediyor. Kitabı sürekli bir gerilim içerisinde, merakla kısa sürede okuduğumu ve şüphelerimin sonunda doğrulandığını söylemek isterim. Velhasılıkelam, kitabı bitirdiğimde zihnimde pek çok soru yankılandı, kalemiyle ilk kez tanıştığım Zileli ile yeniden buluşmayı bekliyorum. Kitabı birlikte okuduğum @yakebikeçokumagrubuna önerileri için teşekkür ediyorum
Şimdi BuradaydıIrmak Zileli · Everest Yayınları · 20251,373 okunma