2026 24. kitabı
Okunma: 31 Mart 2026 10:42
EŞEKARILARI, KADINLAR SAVAŞI ve DİĞER OYUNLAR - ARISTOPHANES Tiyatro metni okumayı çok severim. Aristophanes’ten ilk defa okuyorum. Günümüze ulaşan 11 tiyatro eseri varmış. Bu kitabında 5 tanesini okuyoruz. 1-Eşekarıları: Yaşlı bir adam ve oğlunun arasındaki çatışma anlatılıyor. Baba mahkeme aşığı biri, oğlu ona farklı yollarla evde bir mahkeme düzenliyor. Adalet sistemi eleştiriliyordu bu oyunda. 2-Kuşlar: Atina’da sıkılan iki adamın kuşlar ülkesine gidip özgür bir yaşam kurmak istemelerini anlatıyor. 3-Kömürcüler: Savaş nedeniyle zarar gören insanlar anlatılıyor. 4-Barış: Sürekli süren savaşlardan bıkan bir adamın gübre böceğine binerek yukarıya, gökyüzüne yani tanrıların yanına gitmesi anlatılıyor. 5-Atina ve Sparta arasındaki savaşlardan bıkan kadınların, erkekler savaşmayı bıraksın diye onlarla birlikte olmama gibi bir yöntem bulmaları anlatılıyordu. Ben en çok son oyunu sevdim. Tiyatro okumak çok keyifli oluyor. Sadece bu kitapta arka arkaya uzun tiyatro metinleri olduğu için birer birer okuyabilirsiniz diğer romanlarınızın arasında. Arka arkaya hepsini bir anda okumak beni azıcık sıktı ama yine de çok güzeldi. Ben çok sevdim, mutlaka okuyun.
Eşekarıları, Kadınlar Savaşı ve Diğer OyunlarAristophanes · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2018514 okunma