2026 15. kitabı
Kopenhag serisinin üçüncü kitabını da bitirmişken seri için şunları söyleyebilirim. Yazar, gerek konu gerekse karakterlerin özel hayatında olabildiğince gerçekçi detaylara değinmeye çalışıyor. Her üç kitapta da aile ve çocuklar kurgunun alt metnini oluşturuyor. Anette'in yıllar süren birlikteliğinde, kendiyle ilgili bir şüpheye düşmesi ve Jeppe'nin aşk acıtır ama her acı geçer yaklaşımı, soğukkanlı duruşu gerçek hissettiriyor. Aynı zamanda her kitapta tempo biraz daha yükseliyor. Özellikle bu kitabı büyük bir merakla, elimden bırakamadan okudum. Kayıp bir genç var ve yine birçok şüpheli davranış sergileyen karakterimiz var. Sebep para mı yoksa çok yönlü suçlar mı söz konusu? Yazar kurgu boyunca şüphe tohumları ekmeyi sürdürüyor. Ve sonuç bazı yönleriyle tahmin edilebilir olsa da genel olarak şaşırtıcı. Esther, yaşlılık ve ölüm konusundaki içsel düşünceleri kadar yine bir kitap yazarken bir şekilde soruşturma için ipuçları keşfediyor. İlk kitaptan itibaren kenardan kurguya dahil olması, renk katıyor diye düşünüyorum. Keyifli bir seri, tavsiyemdir.
RıhtımKatrine Engberg · The Kitap Yayınları · 2023175 okunma