2026 3. kitabı
SKAM üçlemesinde en sevmediğim kitap bu oldu. Bayağı kötüydü. Kolay okunan bir gençlik romantizmi olmasına rağmen kitabı bitirmek için üstün bir çaba gösterdim çünkü hiç okuma isteği uyandırmadı. Çekici bir yanı yok. Ha sadece, Marie Curie hakkında yazılanları okumak güzeldi. Bee’yi hiç sevmedim. Levi ve Bee çok zorlama bir ikili oldular bana kalırsa. Bu kadar “aynılık” beni baydı şahsen. “Minik” kadın karakter ve klasik “upuzun, kapı gibi geniş, manken gibi yakışıklı, yapılı, 190+” erkek karakter tiplemesi beni zaten çekmiyor. Yazarın üç kitapta da erkek karakterleri hem tipleme hem kişilik olarak bu kadar aynı yazmış olması da onları ilgi çekici olmaktan iyice uzaklaştırıyor. Bee’nin Levi’dan direkt etkilenmesi ve sürekli “kasıklarıma değen bacağı” düşüncesi beni o kadar yordu, sinirlendirdi ki anlatamam. O andan sonra 30 sayfa boyunca aynı şeyi düşündü kızımız ki evet; klasik olarak kendisi “Levi’dan nefret ediyor” Çabuk gelişen ilişkileri zaten sevmiyorum fakat Tim’in Levi’a neden yalan söylediği ve Shmac ile Levi’ın aynı kişi olması olayları aşırı çabuk geçildi. Levi’ın tam bir mal olması peki :P aynen çok zeki bilim insanları cart curt. Daha Tim’in yalan söylediğini senelerdir anlayamamış avel. Ayrıca Aşk Hipotezi’nde de bunda da “mükemmel zeki çok yakışıklı harika bilim adamı”nin sevdiği kıza 5+ sene boyunca açılmamış olması konsepti benim açımdan bırakın romantik olmayı dünyanın en saçma şeyi falandı. Hayır bir şansınızı deneseydiniz hajxjqosh Son olarak, bilimsel ayrıntılar gereksiz fazlaydı. Eğer astronot kasklarının nasıl işlediğini öğrenmek isteseydim bu kitabı okumazdım, o yüzden bu kadar ayrıntı vermeye ne gerek vardı? Neyse genel anlamda karakterlerle hiç bağ kuramadığım, beni sinirlendiren, sıkan ve yoran korkunç bir kitaptı.
Beyindeki AşkAli Hazelwood · Nemesis Kitap · 20221,400 okunma