Büyük petrol yazdı bu Şah eserin 7'den 70'e okutulması lazım ve aynı şekilde yani ayrı bir okuma dersi olup yani tüm yeni nesillerden bunu okuma dersine sokulması özellikle bu kitap sonra 1984 hayvan çiftliği gibi kitaplarda kullanılması lazım öncelikle bu kitap kendisi güzelmiş özellikle toplumun kendinde nasıl değiştirebileceği ve önce halk kendin sonra da hükümeti nasıl geliştirebileceğini bir yani işareti mesela bizim toplumumuz çok cahil bir toplum yani buna herkes. özellikle yeni nesil yani kitap okuryazarlığı o kadar düşüyor ki anlatılmaz her şeyi de düşünmüş durumda şu an son 20-30 özellikle sanayi gibi arka planlarda işlerin yükselmesi ile kitap okur okur yazarlığı okuma yazsa ve oranı bayağı da düşünür ülkemizde o yüzden yani yerli güzel tarihi de böyle kitaplar yazan çok az oldu için yani dijital kitaplarında bağımlı bir durumdayız şu an ve aynı şekilde böyle kitapların yazılması yani ne tür tarihini anlatan kitapların yazılması ve uykularda öğretilmesi lazım aynı çin gibi içinde bin yani 2.000 3.000 yıllık tarihini nasıl anlatıyorsa biz de 3000 yıllık tarihimizi öyle anlatacağız yani bu kitap bu kadar güzel bir şey ki yani toplumun kendini nasıl geliştirebilecek ne bakıyorsun eğer bu kitap okuduysa bir toplum o toplumsal iyidir o toplum başarılıdır özellikle filmden ya zaten finlandiya kurtuluşunu anlattığı için bu kitap ve filan diye nasıl desem Finlandiya'nın bu kurtuluşunu anlatan kitap özellikle filmlerde nasıl yani 100 200 yılda nasıl bir gelişme özellikle eğitim gibi politikalar dediğimde politikalarına nasıl anlatan bir başyapıttır.