Carl Gustav Jung : Çocukluk Travmaları
Bağımlılık bir maddeyle başlamaz, çocukluğun o sessiz ve karanlık koridorlarında başlar... Çoğumuz bağımlılığı irade zayıflığı sanıyoruz. Oysa Jung’un penceresinden baktığımızda gördüğümüz şey çok daha sarsıcı: Bağımlılık, ruhun çocuklukta yediği o ilk darbeyi iyileştirme çabasıdır.Bir çocuk sevgisiz kaldığında "Annem/babam sevmeyi bilmiyor" demez. "Ben sevilmeye layık değilim" der. İşte ruhun içine sızan o ilk yalan budur. Yıllar geçer, o çocuk büyür ama içindeki o "değersizlik" ormanı da onunla birlikte büyür. Yetişkinlikteki her bağımlılık, aslında o eski utancı ve açlığı dindirmek için atılan sessiz bir çığlıktır.Unutma; iyileşmek maddeyi bırakmakla değil, ruhundaki o ilk yalanı bulup yerine gerçeği koymakla başlar. Sen her zaman sevilmeye layıktın. Sizce de bağımlılıklarımızın altında aslında hangi çocukluk yaramız yatıyor? Yorumlarda buluşalım. BURAK YELİN #Jung #Psikoloji #ÇocuklukTravmaları #Bağımlılık #Farkındalık #RuhSağlığı #İyileşme #TravmaSonrasıBüyüme #KişiselGelişim #Bilinçaltı
Psikoloji