Hariiiika bir seri daha bitti:(( Yılın ve tüm zamanların favorilerine girdi,
Şimdi genel bir seri ve final yorumu yapacağımm:
İlk öncelikle Şampiyon hakkında konuşayım,
bence güzel bir final kitabıydı, finale yakışır savaşlar vardı ama bana kalırsa Deha'da ki aksiyon daha güzeldi. Bu sefer daha politik şeyler okuduk.
Karakterlere bitiyorum zaten, hepsi o kadar güzel yazılmışlardı ki... Tabi ki favorim Day.
June'u da bir o kadar seviyorum ama Day'in yeri bende ayrı kalacak. Hani Day'i sevme nedenim klasik bir erkek ana karakteri sevmek gibi değil (yani genelde erkek ana karakterler kadın karaktere karşı yaptığı romantiklikler yüzünden sevilir, bundan bahsediyorum.) Day'in aşk hayatını okumasak da ben onu yine çok severdim.
Seride ki favori kitabım Deha oldu, sebebiyse olay örgüsü. Efsane'yi okuduğumda o kadar etkilenmemiştim çünkü kurgusu bana pek farklı gelmedi (biliyorum efsane baya eski bir kurgu fakat artık benzerleri yazılıyor, yoksa döneminde çok satması baya normal) ancak Deha'yı okumamla seriye tam anlamıyla bağlandım.
Marie Lu'nun yazım dili harikaydı, çok akıcı bir dili var. En kısa sürede Genç Elitler serisini de okumayı düşünüyorum. Dünya inşası baya iyiydi, hani her seferinde bu kadar ince ince evreni tasarlamasına hayret ettim. Tam bir uzak gelecek distopyasıydı. O politik sıkıntılar, ihanetler, savaşlar, füzeler, antlaşmalar falan çok gerçekçi hissettirdi.
Gelgelelim finale...
MAHVOLDUM.
Seriye yakışır bir final miydi? Bence evet ama daha farklı bitse de sırıtmazdı. Aslında finalde illa ağlanacak bir şey yok ama o kadar duygusal ki hüngür hüngür ağladım. Yani arka fonda müslüm gürses sigara çaldı resmen aöashans. Of, diyecek kelimelerim kalmadı. Çok, çok, çoooook sevdim<3
Eleştirelden ziyade daha çok hislerimi yazdığım bir inceleme oldu^^ Dediğim gibi çok beğendim, okumayan varsa ve distopya seviyorsa bence mutlaka okumalıı!!!