Efsane Serisi 3

Ciltli

Şampiyon Kitap İncelemesi:
2021 62. kitabı
Okunma: 08 Temmuz 2021 19:43
Bir serin daha sonuna geldik. Şampiyon serinin diğer kitapları gibi muhteşemdi. Kitabın sonu çok duygu yüklüydü. Birazcık ağlamış olabilirim(Tamam birazcık değil çok ağladım. Kabul ediyorum.). Serimizin son kitabı olduğu için hem de bu kitap hakkında konuşacaklarımın çok fazla olduğu için her zamanki gibi incelememi iki bölümde yazacağım. İlk önce spoilersız bölümü sonra da spoilerlı bölümü yazacağım. SPOİLERSIZ BÖLÜM: İlk olarak kitap hakkındaki spoilersız görüşlerimden biraz bahsedeyim: -Kitabımız diğer iki kitaba göre daha duygu yüklü bir kitaptı ve diğer kitaplar gibi içinde biraz da romantizm vardı. -Romantizm yine diğer kitaplardaki gibi aksiyonun önüne geçmeden arka planda kalmış ve beni hiç rahatsız etmedi. -Bu kitaptan önce en sevdiğim karakteri sorsalar kesinlikle Day derdim ama artık June diyorum. Day aslında gözümden düşecek hiçbir şey yapmadı ama June bu kitapta benim gözümde çok yükseldi diyebilirim. -Yine Şampiyonu okumadan önce Marie Lu'nun en sevdiğin serisi Genç Elitler mi Efsane mi diye sorsanız Genç Elitler derdim ama bu soruyu şimdi sorsanız Efsane derim. -Anlayacağınız bu kitap, seri hakkındaki görüşümü tamamen değiştirdi. Kitabın konusu (Spoilersız): Day, hastalığı yüzünden Eden ve bakıcısı Lucy ile San Francisco'ya gider. June seçmenin Princeps'lik adayı olma teklifini kabul etmiştir ve artık o da siyasette ve yönetimde yer sahibi olmuştur. Bütün bunlar olurken Cumhuriyet'in Koloniler ile olan savaşı hâlâ devam etmektedir. Day'in San Francisco'ya taşınalı sekiz ay olmuştur ve o zamandan beri June ve Day hiç görüşmemişler ve telefonla bile konuşmamışlardır. Aradan sekiz ay geçtikten sonra June Day'i telefonla arar ve Day'i, siyaset ve yönetimle ilgili olan bir toplantıya davet eder. Aslında bu davetin amacı Koloniler'deki bir virüsün
M Ü K E M M E L ヽ(*´^`)ノ
2024 6. kitabı
Okunma: 08 Şubat 2024 16:37
Bu seriyi daha okurken en sevdiğim seri olacağını biliyordum, Marie Lu'nun kötü bir kitap yazması mümkün değil, kadının her kitabını severek okuyorum. Bu seride en sevdiğim şey olayların hız kesmeden devam etmesiydi, okurken resmen yaşadım. June ve Day'in aşkını aşırı seviyorum ve arka planda olması da kitabı daha güzel kılıyor, genelde aşkın ön planda olduğu kitaplarda diğer olaylar sönük kalır bu genelde popüler kültür tarafından beğenilse de şahsım tarafından beğenilmemektedir. Sonu beni parçalara ayırdı ama June'un doğru olanı yaptığını düşünüyorum ve serinin yan kitabı olması da beni çok mutlu etti çünkü bu seriden henüz ayrılmak istemiyorum. Asi 'yi hemen alıp okumak için sabırsızlanıyorum.
Bilim-Kurgu
JuneveDay
2022 59. kitabı
Okunma: 28 Mayıs 2022 17:58
Serinin orjinal kitablarının üçüncüsünüde bitirdim. İlk başlarda aslında sönüktü ve sıkılmıştım. Ama olaylar ilerledikce kendimde farkında olmadan kitabla bütünleşdim. Ama bi Deha olamadı. Ve de Marie Lu sinir ettikce sinir etti beni. Ya bi sal artık şu Junela Dayi))). Ne bu Anden sevgisi. Kitabda öyle yerler olduki gözlerim bile doldu. Ama hiç şaşırmadım çünki Marie Lu kitabı okuyosanız normal bence. Seri bitti bitmesinede ama istediğim gibimi bitti orasını bilemedim. Bazı yerler oldu ve kendime bunlara gerek varmıydı dedim. Mesela Junenun sonda Dayden uzak durması ve hayatından çıkması. Ve Marie Lu bu ayrılıkta Junela Andeni birleştirdi. Ne gerek vardı ya harbiden. Neyse emin olduğum bi şey varsa çok güzel bi seriydi ve çok heyecanlı şekilde okudum ve bitti. 4 yıl sonra Marie Lunun yazdığı Asi ise bu kitapda eksik kalmış 10 yılı anlatıyo. Daha okumadım ve okuyacağımıda sanmıyorum çünki vaktim olmayacak artık. Ama ileride okuyacağımdan eminim, her ne kadar yan hikaye ve Edenle ilgili olsada.
2019 143. kitabı
Okunma: 12 Ekim 2019 23:09
Efsane - Deha - Şampiyon bu incelemede tüm seri hakkında yorum yapacağım ve bazı kısımlarda ister istemez spoiler verebileceğim için baştan uyarımı yapmak istedim. Bütün seriyi okumam yaklaşık olarak 3-4 hafta sürdü. Efsane kesinlikle çok sürükleyici bir dilde yazılmıştı. Karakterlerdeki olması gereken derinlik çok güzel verilmişti. İlk kitapta 15 yaşında olan June çok zeki olmasına rağmen biraz şımarıktı fakat sanırım kitabın gerçekçiliği yönünden bakacak olursa; zengin ve saygın bir aileden gelen zeki bir kızdan daha farklı bir şey beklenemezdi. Yine aynı şekilde ilk kitapta 15 yaşında olan Day’in masumluğundan etkilenmeyen yoktur sanırsam. Day benim en sevdiğim karakter oldu. Kitapta Day’in kendisine kızdığı bazı kısımlarda oturup ağladım, bence Day karakterinin derinliği harika bir şekilde verilmişti. İlk kitapta; Metias’ı öldüren bıçağın kalbine geldiği kısımı okurken zaten Day’in Metias’ın katili olmadığını anlamıştım; çünkü Day, Metias’la boğuştuğu zaman attığı bıçağın omzuna isabet ettiğini çok açık bit şekilde söylemişti. Bence bu olay okuyucuya biraz daha üstü kapalı bir biçimde anlatılmalıydı. İkinci kitap benim Efsane Serisi’ndeki en sevdiğim kitap oldu. Bence Day ve June’un birbirlerine dayanarak mücadele etmeleri okumaya değerdi. Son kitaba Deha kadar bayılmasamda bence gayet iyiydi. Son kitapta dram kısmı diğer kitaplara göre ağır basmış. Kitabın başında oturup ağladığım kısımlar oldu:( Kitaplarla ilgili eleştirilebilecek kısımlar var. Belki bazı yerler sıkıcı ve gereksiz gelebilir, veya ‘Marie Lu neden bir kitabının sonundada karakterleri rahat bırakmıyor?!’ diye düşünebilirsiniz ki ben düşündüm. Sanırım Marie Lu’nun temiz bir son ile biten bir kitabını okumak bana nasip olmayacak. Bence insanın kitapsızlıktan değil de gerçekten zevk alarak
2023 9. kitabı
Okunma: 21 Mart 2023 17:59
Eveeet geldik efsane serisinin sonuna. Çok güzel basit bir dille yazılmış aksiyon dolu bir eserdi. Marie Lu; okumaktan yorulduğunuzda ara vermek için okuyabilieceğiniz özgün bir yazar. Serinin sonuna gelecek olursak bence mutlu bir sondu yani bu seride bu kadar olaydan ve acıdan sonra olabilecek en mutlu sondu. Day ve June İparis in hatta diğer karakterlerin bile olup olabileceği en iyi sondu. Tıpkı Haşhaş savaşı serisinde olduğu gibi i.
Puan vermedi·360 syf.·
2015 61. kitabı
Serinin 2. kitabı olan Deha'nın sonundan sonra bu kitabı dört gözle bekliyordum. Beklentileri karşılayan bir kitap diyebilirim.Kitabın konusuyla alakalı spoiler vermeden bir şey yazamayacağımı bildiğim için yazmıyorum. Aksiyon, macera tüm hızıyla devam ediyor, tabi aşk da. Koloniler ve Cumhuriyet arasında savaş başlıyor ama Cumhuriyet sanıldığı, halkın bildiği kadar güçlü mü? Deha'nın sonunda Daniel hastaydı iyileşebilecek mi? Daniel ve June her şeyi geride bırakıp birlikte olabilecekler mi? Ben okurken çok keyif aldım. Şampiyon serinin en güzel kitabıydı. Serinin son kitabı olduğu ve karakterlere veda edeceğimiz için olsa gerek kitabın alakalı alakasız bir çok yerinde gözlerim dolu dolu okudum. Sonu da harikaydı. Benim için en iyi distopyalar bölümünde yerini almış bir seri. Kitabın unutamayacağım alıntısı: "Merhaba" dedi " Ben Daniel" "Merhaba" diye yanıtladım " Ben June" Keyifli okumalar..:)
2021 6. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2021 20:32
"Her bir zafer fedakârlıkla kazanılıyordu." Day bir efsane. June ise bir deha. Peki, kim Şampiyon olacak? Evet, yine çok güzel bir seri okudum. Öncelikle çok güzel, çok hoş bir kitaptı. Müthiş bir akıcılıkla yazılmış ve okurken elinizden bırakamayacaksınız. Kitabın sonu beklediğimden farklı bitti ama yine de çok beğendim. Açıkçası seride en beğendiğim kitaptı diyebilirim. Distopya sevenler mutlaka bu seriyi okumalı diye düşünüyorum. Şimdiden herkese keyifli okumalar... Kitabın konusu: (arka kapak) June ile Day, Cumhuriyet halkı ve birbirleri için çok fazla fedakarlıkta bulunmuşlardır. Şimdi vatanları bir dönüm noktasındayken June bir kez daha Cumhuriyet’in gözüne girmiş ve hükümetin seçkin çevresinde bir Princeps adayı olarak hizmet vermeye başlamıştır. Day de yüksek rütbeli bir asker olmuştur. Bir barış antlaşması yürürlüğe girmek üzereyken ortaya çıkan ölümcül bir salgın, Koloniler arasında paniğe yol açmış ve Cumhuriyet’in sınır kentlerini savaş tehdidi sarmıştır. Sadece June bu tehdide karşı ülkesini nasıl savunacağını bilmektedir. Ancak binlerce insanın hayatını kurtarabilmeleri için sevdiği tek erkekten, her şeyini feda etmesini istemek zorundadır.
2025 42. kitabı
Okunma: 24 Ekim 2025 12:38
Son kitabımızda da olaylar durulmuyor. Öğrendiklerinde sonra June'den uzak duran Day gizlice tedavi olmaya başlıyor. Ortaya çıkan yeni bir virüsle Koloniler anlaşmalarını iptal edince Cumhuriyet tekrar kendini savaşın ortasında buluyor. Ve bu kez kaybetmeye çok yakınlar. Ülkeleri ve değişik yönetim sistemleri falan çok ilgimi çekti. Bu türleri sevenler için harika bir kitap bence. Bu yazarla olan tek derdim karakter ölümleri(⁠╥⁠﹏⁠╥⁠) Sonuyla ilgili de sorunum yok çünkü o araya gerçekten ihtiyaçları vardı. İki karakterlerinde biraz yaşananları sindirmeleri ve iyileşmeleri gerekiyordu. Ve bunun olmasına sevindim. Gerçekten beğendiğim bir seri oldu.
2025 Okuma Raporları
Kitap beni bitirdi
2026 12. kitabı
Okunma: 07 Nisan 2026 00:40
Hariiiika bir seri daha bitti:(( Yılın ve tüm zamanların favorilerine girdi, Şimdi genel bir seri ve final yorumu yapacağımm: İlk öncelikle Şampiyon hakkında konuşayım, bence güzel bir final kitabıydı, finale yakışır savaşlar vardı ama bana kalırsa Deha'da ki aksiyon daha güzeldi. Bu sefer daha politik şeyler okuduk. Karakterlere bitiyorum zaten, hepsi o kadar güzel yazılmışlardı ki... Tabi ki favorim Day. June'u da bir o kadar seviyorum ama Day'in yeri bende ayrı kalacak. Hani Day'i sevme nedenim klasik bir erkek ana karakteri sevmek gibi değil (yani genelde erkek ana karakterler kadın karaktere karşı yaptığı romantiklikler yüzünden sevilir, bundan bahsediyorum.) Day'in aşk hayatını okumasak da ben onu yine çok severdim. Seride ki favori kitabım Deha oldu, sebebiyse olay örgüsü. Efsane'yi okuduğumda o kadar etkilenmemiştim çünkü kurgusu bana pek farklı gelmedi (biliyorum efsane baya eski bir kurgu fakat artık benzerleri yazılıyor, yoksa döneminde çok satması baya normal) ancak Deha'yı okumamla seriye tam anlamıyla bağlandım. Marie Lu'nun yazım dili harikaydı, çok akıcı bir dili var. En kısa sürede Genç Elitler serisini de okumayı düşünüyorum. Dünya inşası baya iyiydi, hani her seferinde bu kadar ince ince evreni tasarlamasına hayret ettim. Tam bir uzak gelecek distopyasıydı. O politik sıkıntılar, ihanetler, savaşlar, füzeler, antlaşmalar falan çok gerçekçi hissettirdi. Gelgelelim finale... MAHVOLDUM. Seriye yakışır bir final miydi? Bence evet ama daha farklı bitse de sırıtmazdı. Aslında finalde illa ağlanacak bir şey yok ama o kadar duygusal ki hüngür hüngür ağladım. Yani arka fonda müslüm gürses sigara çaldı resmen aöashans. Of, diyecek kelimelerim kalmadı. Çok, çok, çoooook sevdim<3 Eleştirelden ziyade daha çok hislerimi yazdığım bir inceleme oldu^^ Dediğim gibi
Ağlattı
2024 9. kitabı
Okunma: 10 Ağustos 2024 13:50
Efsane serinin son kitabı sampiyon biterken beni göz yaşlarına boğup son sayfalarda buruk bir gülumseme hediye etti bana. Kitapda en sevdigim sonunda day ve june nun birbirini anlamasiydi. Anden'e üzülüyorum ama artık üzülsemde yapacak bir şey yok. Bu yazarin okudugum dorduncu kitabiydi. Ayrica okudugum ilk serisiydi. Ama bu seriyi toplamak icin bazi gunler kitapcilarda bazi gunler sahaf ve daha sehirden uzak olan bir bolgeye bile gittim. Ama bir sekilde bu seriyi bir araya getirebildim. Simdi bana diyeceksiniz neden internetten getirtmedin? Cunku ailem internetten birsey getirtmemi istemezlerdi bir zaman. spoiler!!!!!!! Her neyse thomasin ölümü beni nedense sarsti. Oysaki olmeliydi zaten ancak beni ciddi bir bicimde sarsti. Matiasin oldugu bolumlerde yine agladim. Bu kitap serisini her önüme gelene tavsiye edicem çünkü hak ediyor. Bana önerebilecegıniz bir kitap serisi varsa yazabilirmisiniz?

Marie LuYazar · 17 kitap
Marie Lu (doğum ismi Xiwei Lu), Amerikalı yazar. Distopik bir gelecekte geçen askeri içerikli romanları "Efsane" serisi ile tanınır. Lu, Çin'de Wuxi'de 1984 yılında doğdu ve daha sonra Pekin'e taşındı. 1989'da ve ailesi, Tiananmen Meydanı Protestosu sırasında beş yaşındayken ABD'ye taşındı. Güney Kaliforniya Üniversitesi'ne girdi ve Disney Interactive Stüdyolarında çalıştı. İlk kitabını yazmadan Lu, video oyun endüstrisi için bir sanat tasarımcısı olarak çalıştı. Legend, The Young Elites, Warcross, Skyhunter ve Stars And Smoke gibi 15'ten fazla romanıyla New York Times'ın en çok satanlar listesinde 1 numarada yer alan bir yazardır. Yetişkinlere yönelik ilk romanı Red City, 14 Ekim 2025'te yayımlamıştır. Şimdi tam zamanlı bir yazar olan Lu, boş zamanlarında okuma, çizim yapma, oyun oynama ve trafikte sıkışıp kalma gibi aktivitelerle vakit geçiriyor. Ailesiyle birlikte Los Angeles'ta yaşıyor.