·327 syf.····Okunma: 07 Nisan 2026 00:02 Bir çocuğun sağlıklı, özgüvenli ve mutlu bir birey olarak gelişebilmesi için erken dönemde kurduğu bağ büyük önem taşır. Bağlanma temelli ebeveynlik yaklaşımı, çocuğun duygusal ihtiyaçlarına duyarlı olmayı ve onunla güvenli bir bağ kurmayı esas alır. Bu doğrultuda, bebek ağladığında “alışır” düşüncesiyle bekletmek yerine ihtiyaçlarına karşılık vermek gerekir. Kucağa almak, sarılmak ve fiziksel temas kurmak bağın güçlenmesine yardımcı olur. Emzirme ve beslenme süreçleri de fiziksel ve duygusal bağ kurma fırsatlarıdır. Uyku düzeni konusunda da katı kurallar yerine çocuğun ihtiyaçlarına göre esnek bir yaklaşım benimsenmelidir. Disiplin konusunda ise ceza vermek yerine rehberlik etmek ve anlayış göstermek ön planda tutulmalıdır. Kitapta tüm bu konular, 8 temel ilke üzerinden açık ve anlaşılır bir şekilde ele alınmıştır. Okurken yalnızca tek bir kaynaktan değil, farklı araştırma ve eserlerden yapılan alıntılarla zenginleştirildiğini de fark ediyorsunuz. Bu yönüyle, sanki tek bir kitap değil de birden fazla kaynağı bir arada okuyormuş hissi veriyor. Okuduğum ebeveynlik ve bebek gelişimi kitapları arasında üst sıralarda yer alıyor. Özellikle kitabın sonundaki ekler de oldukça dolu ve farklı kaynaklara yönlendirme açısından çok faydalı. Bu yüzden gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim bir kitap.