KİTAP İNCELEMEM
2026 13. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2026 23:40
ÇAMUR / SUAT DERVİŞ “Çok güzel zannettiğiniz bu hayat bir bataktır, bir çamur batağı. Öyle bir çamur ki her an ayaklarınızın biraz daha gömüldüğünü, yapışkan sırnaşıklığı ile sizi biraz daha kirlettiğini göreceksiniz. “ Sakin bir liman gibi sığındığı Ali İhsan’la nişanlı iken, hayatına bir yıldırım gibi düşen Osman ‘ ı farklı bir heyecan ve gerçek aşk sanan Mehlika’nın adım adım çamura batışının öyküsü. Hayat dolu genç bir kız olan Mehlika, Osman’la evlendikten sonra alkol ve uyuşturucunun etkisiyle büsbütün değişir. Hayattan zevk alamaz ve artık hayal dahi kuramaz olur. Tam da bu sırada onu bu bataklıktan çıkarmak isteyen Salih çıkar karşısına. Salih onu bu çürümüşlüğün içinden çekip almak için bir fırsat sunar. Suat Derviş’in toplumcu gerçekçi eserler vermeye başladığı süreçte kaleme aldığı bir eser bu kitap. Ancak itiraf etmeliyim diğer kitaplarından aldığım tadı alamadım. Çekemedi içine beni Mehlika’nın savruluşu üzdü belki de ..#suatdervişokuyoruz okuma grubumuzla mart kitabımızdı,kitaplarla kalın
ÇamurSuat Derviş · İthaki Yayınları · 202438 okunma