2026 3. kitabı
Okunma: 07 Nisan 2026 22:58
Tolstoy • İnsan Neyle Yaşar? Kitap altı hikâyeden oluşmaktadır. İçindeki hikâyelerin her biri farklı bir noktaya temas ediyor; kimi yerde insanın hırsını, kimi yerde vicdanını, kimi yerde ise aslında neye ihtiyaç duyduğunu sorgulatıyor. Bir hikâyede daha fazla toprak isteyen bir insanın sonu anlatılırken, bir diğerinde bir kunduracı ile kesişen bir hayat üzerinden sevginin insan için ne kadar belirleyici olduğu gösteriliyor. Küçük gibi görünen kırgınlıkların bile büyüyüp nasıl sonuçlar doğurabileceğini anlatan hikâye de ayrıca dikkat çekiyor. Genel olarak kitabın sade dili, derin anlamları ve mesajları oldukça etkileyiciydi. Kitapta yaşanan olaylar ve karakterlerin bu olaylar karşısındaki hâl ve davranışları ustalıkla ele alınmıştı. Okurken karakterlerin duygularını hissedebilmekte ve onlarla empati kurabilmekteyiz. Okuyup beğendiğim eserler arasında yerini aldı.Herkesin okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Merak edenlere şimdiden keyifli okumalar. #alıntılar "Hep başkasının günahını görüyor kendininkini örtbas ediyorsun kötülük iki taraflıdır.." "Anlaşılan talih tekerlek gibi dönüyor, –dedi.– Bazısını yükseltirken, bazısını düşürüyor." “Dünyada barış, insanda iyi niyet olmalı!”
İnsan Neyle Yaşar?Lev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024234,1bin okunma