Kızıltepe 1
Yasak.
Bizi tanımlayan tek kelime buydu.
Aynı ruhu taşıyan iki imkânsızdık biz.
Aramızdaki tek sorun yaş farkımız değildi.
O, abimin en yakın arkadaşı ve güvendiği tek adamdı.
Bu aşk, ikimizi de mahvedecekti, biliyordum.
Herkese Merhabalar...
Sizlere bir mahalle kurgusu ile geldim.
Evet beni bilen mahalle kurgusu okumayı ne kadar sevdiğimi de bilir.
Bu kitapta bir mahalle kurgusu ve herkesin sevdiği bir abimin arkadaşı klasiği...
Ama bizim kimyamız pek uymadı nedense
Tamam eğlenceli, böyle bir oturuşta gidecek bir hikaye hatta bazıları çok kızıyor ama çerezlik denir ya öyle tabir edilir tam da öyle bir kitap.
Duyguların bana geçtiğini ne yazık ki söyleyemeyeceğim.
Ve dedim şöyle 16-17 yaşında olsam vay be diye okurum ama galiba kabul etmem gerek yaş 35 den sonra bazı hikayeler sarmıyor.
Hızlı girişler, karakterlerin sohbetleri ve tasvirleri ve kurgu olarak da beni pek içine ne yazık ki alamadı.
Diğer yandan iç ses olayını sevdim.
Dozunda ve güzeldi.
Bu kitap yazarın yazdıkça daha da güzel kurgular çıkaracağının ayak sesleri olmuş.
Mahira ve Sancak ile tanışın.
Onlar aynı mahallenin çocukları...
Mahira bilgisayar muhendisligi okurken bir abisi edebiyat öğretmeni diğer abisi dolmuş şoföüdür.
Bir de anneleri vardır babaları ise ne yazık ki erken vefat etmiştir.
Mahira tuttuğunu koparan, çenesi kuvvetli esas kızımız.
Bir de arkadaşı var dostlar başına Nur.
Her şeye rağmen dostluk ve arakadaşlıklari çok güzel.
İşte hikayemiz de orada başlıyor arkadaşı Nur ile onun uygulamadan bulduğu biri ile tanışmaya giderler gittikleri yer ise pavyondur.
Ahh durur mu Mahira kandırıldıklarını anlayınca ortalığı birbirine katıp mahalleye kaçarlar.
Ve onları Sancak karşılar.
Ahh Sancak o zamana kadar birbirini fark etmeyen ikili mi desem.
Yalnız bir teyze var mahalleyi resmen nüfus müdürlüğü gibi kaydetmiş bu ikisine de ancak ikisi olur diye deftere yazmamış mı?
Bu defteri de Mahira bulmamış mı?
Vayy be dediniz değil mi?
Eee teyze de daha cilt cilt varmış
Kimler kimler ile acaba
Veee tahmin edersiniz ki bazen bazı olaylar, kader tarafından birbiri ile yakınlaşsın diye yaşanır.
Onlar için de o olay ister istemez bir vesile olur.
Zaten o da kitabın hikâyesi okumadan bilmezsiniz
Aa bu arada devamı var tabi ki...
#kızıltepe1 #seldacacomments