Kasırgaya Kanan Saka 3 Kitap Yorumum
2026 39. kitabı
Okunma: 08 Nisan 2026 12:56
“Bazı fırtınalar insanı yıkmaz… içindeki gerçeği ortaya çıkarır.” ‎ ‎Merhabalar canlarım ‎Ben geldim ve bugün sizlere, ilk iki kitabını büyük bir keyifle okuduğum serinin üçüncü kitabıyla geldim: Kasırgaya Kanan Saka 3 ‎ ‎Öncelikle şunu söylemem gerekiyor; ben bu seriye resmen bayıldım! (Abartmıyorum, gerçekten her detayıyla içime işledi ) Hani öyle ki tek bir kusur bile bulamıyorum. Şimdi gelin, kısaca konusuna değinelim… ‎ ‎Serinin ikinci kitabını okuyanlar bilir; final tam anlamıyla felaket bir yerde bitmişti Ortalık karmakarışıktı ve Valeri perişan hâldeydi. Çünkü en yakın arkadaşı gözlerinin önünde öldürülmüş ve yakılmıştı… (O sahnede içim parçalandı resmen ) Daha bunun acısını yaşayamadan, arkadaşının ölmeden önce abisiyle ilgili söylediği gerçeklerle sarsıldı. ‎ ‎Tüm bu acılar üst üste gelirken bir de Cesur tarafından kaçırılması… Allah’ım o kaçırılma sahnesi! (Kalbim yerinden çıkacak sandım ) Songur’un Valeri için kendini vurması ise… ben o sahnede bittim! (Cidden böyle bir sevgi olabilir mi ya? ) Bu ikiliye bayılıyorum! ‎ ‎Ve son anlarda Anka’nın ağzından Songur hakkında çıkan gerçekler… Valeri’yi büyük bir çıkmazın içine sürükledi. Ardından Anka’nın cenazesinde bir anda ortaya çıkan Hazar… (Şok üstüne şok yaşadım, nefes alamadım ) ‎ ‎Kitabın geneli o kadar sürükleyiciydi ki! Kafamdaki birçok soruya cevap bulsam da hâlâ açıkta kalan şeyler var. Ama eminim ki bunların hepsi serinin son kitabı olan 4. kitapta çözülecek. (Artık beklemek istemiyorum, hemen okumalıyım ) ‎ ‎Kendi yorumuma gelirsem… Ben kitabı çok sevdim, hatta seriye ayrı bir hayranlık duyuyorum Sizlerin de seveceğinize o kadar eminim ki! ‎ ‎Bu kitapta Songur ve Valeri arasındaki güven problemlerinin büyük ölçüde çözüldüğünü hissediyoruz. Artık aralarında gizli saklı duygular yok; aksine birbirlerinden başka güvenebilecekleri kimse de yok. (Bu bağ beni aşırı etkiliyor ) ‎ ‎Serinin başında bazı karakterlerin davranışlarının oturmadığını ve sanki düşman gibi hissettirdiğini söylemiştim… Evet, gerçekten de düşmanlarmış! (İçime doğmuş resmen ) ‎ ‎Kitabın sonu… yine felaketti! Ama öyle böyle değil! (Ben böyle son görmedim, resmen kaldım ) ‎ ‎Anka’ya olanlara çok üzüldüm ama onun da dediği gibi, aslında kendi sonunu kendi hazırlamıştı… (İçim buruk kaldı ) ‎ ‎Valeri’nin abisi hakkında öğrendiklerimiz, Songur’un annesine dair gerçekler, Alparslan’ın geçmişi ve Aleksandra’nın Songur’un annesiyle ilgili öğrendikleri… Hepsi bir araya gelince ortaya inanılmaz bir hikâye çıkıyor ‎ ‎Gerçekten bu kitabın sizi heyecandan heyecana sürükleyeceğine eminim. Hatta nefes almadan okuyacağınıza bile! (Ben resmen elimden bırakamadım ) ‎ ‎Ben bu seriyi büyük bir aşkla okudum Sizlerin de aynı şekilde seveceğinize eminim. Şimdiden okuyacak olan herkese keyifli okumalar diliyorum canlarım ‎
Kasırgaya Kanan Saka 3Hazel Noya · Ephesus Yayınları · 2025151 okunma