2026 8. kitabı
Okunma: 08 Nisan 2026 18:41
Umut serisinin her bir hikayesini okumaya bayılıyorum. Uzun zamandır böyle bir hikaye okumayı özlediğimi fark ettim. Ve her zaman ki gibi iyiki de alıp okumuşum diyorum. Sevgili yazar bu kitabında da kalemini o kadar güzel konuşturmuş ki kaç gündür kitabı elimden düşüremedim. Selnur geçmişte bir takım yanlışlar yapan kötü yollara sapan ve sonrasında da doğru yolu bulup kendini düzeltmeye, değiştirmeye çalışan bir kız. Selnur’un hidayet öyküsü ve inancını o kadar güzel anlattı ki yazar, çoğu yerde kendimi Selnur ile empati yaparken buldum. Ve bir diğer karakterimiz Mehmet.. Selnur’u ilk gördüğü andan itibaren aşık olur ama bunu kendisi bile kabullenemez ve vefat eden Hasret’in özleminden dolayı ona aşık olduğunu zanneder. (Aslında bunun böyle olmadığını Selnur’a sırılsıklam aşık olduğunu ilerleyen bölümlerde göreceksiniz.) Daha sonra Mehmet’in üstün azim ve çabasıyla nihayet evlilik gerçekleşir, herşey yolunda gidiyor derken evlendikleri günün sabahında aniden Mehmet’in eski eşi Hasret ortaya çıkar, Mehmet Selnur ve Hasret arasında sıkışıp kalır. Tabi bu durum da Selnur’un eski hayatında ki Timur’un çok büyük bir payı vardır. Ve asıl hikaye burdan sonra başlıyor. Kitap o kadar akıcı ve güzel ilerlediki hem çok merak ettim hem de hiç bitmesin istedim. Yer yer Selnur’a çok ama çok kızdım, bazı yerler de Mehmet’e çok haksızlık yaptı bence. Ve Mehmet.. Gerçek hayatta da Mehmet gibi olanlar var mıdır acaba? Selnur’dan gitmeyişi sürekli çabalaması, açık sözlü olması ve ne istediğini bilip söylemesi beni çok etkiledi. Sanırım günümüz ilişkilerin de böyle karakterler görmüyor oluşumuzdandır ki ben Mehmet’i çok sevdim. Lafı daha da uzatmadan bu seriyi mutlaka alıp okuyun. Okurken asla sıkılmayacağınızın garantisini verebilirim ve ben “Umut Serisi”nde “Yusuf Yüzlü Demir Yürekli” kitabını ilk sıraya koyarken birinci sırayı bu kitaba bırakıyorum Şimdiden okuyacaklara keyifli okumalar diliyorum. Birçok içeriği bu şekilde temiz ve güzel aşk hayatlarının işlendiği kitaplarla buluşmamız dileğiyle..
İnceleme
Güz GözleriŞeyma Demir · Dokuz Yayınları · 202583 okunma