2025 103. kitabı
Okunma: 16 Kasım 2025 20:53
Alper Canıgüz yine yapacağını yapmış ve beni “Örümcek Burgacı” ile bambaşka bir dünyaya fırlattı. Açıkçası, bu alternatif 1974 Türkiye’si hem çok tanıdık hem de ürkütücü derecede yabancı. Düşünsenize, ülke, anket sonuçlarına göre yönetilen bir “hiperdemokrasi” sistemiyle işliyor. İlk başta kulağa hoş gelse de, hikayenin asıl gerilimi insanların yaşam vizeleri üzerinden kurgulanmış. Eğer topluma faydalı bulunmazsanız, sistem size resmen 5 gün içinde ölüm emri veriyor. Hikayenin kalbinde, Stan LaFleur adında, hem şair ruhlu hem de tilki gibi kurnaz bir dedektif var. Türk bir aile tarafından evlat edinilmiş Alman kökenli bu karakterin, çözmeye çalıştığı cinayetle birlikte kendi yaşam vizesinin iptal edildiğini öğrenmesi... İşte o an, kitaptaki gerilim tavan yapıyor. Sadece 5 günde hem cinayeti çözmek hem de ölmemek için mücadele etmesi gerekiyor. LaFleur’ün o dilbaz zekasına hayran kaldım, resmen onunla birlikte koşturdum. Kitap, sadece iyi bir polisiye değil, bilim kurgu, distopya ve derin psikolojiyi o kadar ustalıkla birleştirmiş ki, her sayfasında düşünecek yeni bir katman buldum. Çok keyif aldığım bir kitap oldu mutlaka tavsiye ederim.
Örümcek BurgacıAlper Canıgüz · Everest Yayınları · 2025698 okunma
Topluma uyum saglayamamaktan öte saldırgan tutumlu insanların yaşama vizesini elinden alınması hoşuma gitti:) ben biraz daha gaddarım direk asit kuyusuna atıp eritmek özellikle tacizci, tecavüzcü ve seri katilleri