Puan vermedi·320 syf.····Okunma: 12 Mayıs 2026 22:50 Bu kitabı okuduğumda aklıma Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) şu hadis-i şerifi geldi: “Benim bildiklerimi bilseydiniz, az güler çok ağlardınız. Yataklarda rahat etmez, yollara çöllere dökülür, Allah’a yalvar yakar olurdunuz.” (Buhârî, Küsûf 2; Müslim, Fezâil 134)
John Perkins, yıllarca bir “ekonomik tetikçi” olarak çalışmış; gelişmekte olan ülkelere devasa krediler dayatarak onları borç tuzağına düşüren, doğal kaynaklarını yağmalayan ve yöneticilerini ya satın alan ya da devirip öldürten bir sistemin içinde bizzat görev almış biridir. Kitapta anlattıkları, bir komplo teorisi değil -yaşanmış-, itiraf edilmiş gerçeklerdir.
Şunu net olarak söylemek gerekir:
İKİNCİ DÜNYA ÜLKESİ KONUMUNDAKİ VE BİLHASSA MÜSLÜMAN NÜFUSUN ÇOĞUNLUKTA OLDUĞU BİR ÜLKEDE, HERHANGİ BİR HÜKÜMETİN UZUN SÜRE İKTİDARDA KALMASI — AMERİKA İLE AÇIK YA DA ÖRTÜLÜ BİR İŞBİRLİĞİ OLMAKSIZIN — KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE MÜMKÜN DEĞİLDİR.
Bu kitap bunu çarpıcı biçimde gözler önüne seriyor.
Bu kitabı her Türk’ün, hatta dünyanın dört bir yanındaki her insanın okuması gerekiyor.