2026 21. kitabı
Wisteria, serinin üçüncü kitabı ve açıkçası ben bu kitabı biraz da seriyi tamamlamak için okudum. İlk iki kitaba göre bu kitapta olaylardan çok romantik yönün ön planda olduğunu düşündüm. Hikâye yer yer daha çok bir aşk hikâyesi gibi ilerliyor. Kitabın sonlarına doğru ise olaylar hareketlenmeye başlıyor ve merak duygusu yeniden canlanıyor. Tam hikâye derinleşiyor derken bu kez de olayların çok hızlı bir şekilde sonuçlandığını hissettim. Sanki bazı yerler aceleyle toparlanmış, “bu olayın sonu da belli olsun” diye hızlıca yazılmış gibiydi. Bu yüzden final kısmı bana biraz havada kalmış gibi geldi. Buna rağmen genel olarak düşündüğümde, serinin üç kitabı arasında en çok beğendiğim kitabın Wisteria olduğunu söyleyebilirim. Atmosferi ve karakterler arasındaki ilişkiyi okumak keyifliydi. Kitapla ilgili beni en çok düşündüren şeylerden biri de Kaos karakteri oldu. Hikâyeye sonradan dahil edilmesine rağmen gelişi oldukça büyük ve etkileyici gösteriliyor. Ancak buna rağmen karakterin hikâyesi yeterince gelişmeden bitmiş gibi hissettirdi. Onunla ilgili pek çok şey açıklanmadan kalmış ve bu da karakterin potansiyelinin tam kullanılmadığını düşündürdü. Genel olarak Wisteria, seriyi tamamlamak isteyenler için keyifle okunabilecek bir final kitabı. Bazı noktalar daha derin işlenebilirdi ama yine de serinin en sevdiğim kitabı oldu.
WisteriaAdalyn Grace · Little, Brown Books for Young Readers · 20240 okunma