Belladonna Book #3

İngilizce
Ciltli

2025 6. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2025 20:36
Beni bu kadar içine çekebilen seri çok azdır. Serinin ilk iki kitabı ne kadar gotikse bu kitap da bir o kadar zıttıydı. Okurken o acıyı hissedeceksiniz. Onun canı acırken sizin de acıyacak ve bir yerden sonra ağlayacaksın. Hele duygusal müzikler dinlerken okursanız daha da o acıyı hissedeceksiniz. Tek dileğim ileride Adalyn Grace kadar iyi yazabilmek. Asla kaçırmamanız gereken bir seri.
2025 38. kitabı
Okunma: 13 Nisan 2025 08:48
#wisteria #adalyngrace Signa Farrow ile başladığımız yolculukta bu kez henüz "yaşam" olduğunu bilmeyen kuzen Blythe ile devam ediyoruz. Kader'i hem babasını kurtarmak hem de Signa'yı kaderden kurtarmak adına kendine bağlayan Blythe henüz Kader ile kaderlerinin bağlı olduğunu bilmemektrdir. Bu esnada Kader, Signa'nın hala aradığı eski karısı Yaşam olduğuna inanıp hayatı Blythe için karartmakla meşgul. Balayında olmaları gerekirken aslında olduğundan daha karanlık taş duvarlı wisteria'da mahsur kalmışlardır. Ancak sadece mekan anlamında değil birbirlerine de "kopmaz bağla" mahsur kalmışlardır. Blythe, kale duvarları içinde Yaşam'ı görürken kendisini hatırlayacak mı? Aris, Blythe'ın görünenden fazlası olduğunu anlayacak mı? Eveet tam bir #düşmandanaşıklara teması okudum. Blythe'ın egemen olduğu bu kitap kesinlikle Signa'nın anlatıldığı ilk iki kitaptan daha iyi. Signa hikayeyi her zaman aşağı çekiyordu. Bilmiyorum ama. Ben pek sevemedm o karakteri. Ama Blythe öyle değil ve kesinlikle işginç diyaloglar bulabileceğiniz bir kitap. Aynı zamanda #fatedmates trope u da ön planda yani #kaderaşıkları . Bu arada #ikincişans #secondchance de ele alınan tropelardan benim en sevdiğim #forcedproximity yani #zorunlubirliktelik daha az sevdiğim #fakemarriage yani #sahteevlilik de tropelar arasında. Trope harici incelersek de özellikle karakter çalışması bu kitapta çok iyi. Aris'in bilinmeyen yanlarını çıkarmak ve Blythe'ın sassy halleri oldukça hoşunuza gidecek. Aynı zamanda ailenin önemi ve baba kız ilişkileri de oldukça ön planda ki bu beni okurken mutlu etti
2025 60. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2025 15:37
Ne kadar yavaş okusam da bir mükemmel serinin daha sonuna geldik. Yani ben bitmesin diye çok uğraştım ama bitti. Ancak benden bayağı şey götürdü. Ciğerimi yaktı resmen. İlk iki kitapta signa ve ölümün hikayesini okumuştuk. Bu kitapta ise Blythe ve Aris'in hikayesine konuk olduk. Yani bir karakter hakkında bu kadar yanılabilirim size o kadar söyleyeyim. Nefret ederken nasıl böyle ciğerden tutuldum bilmiyorum. İkinci kitabın sonu zaten çok beklemediğim bir şekilde bitmişti. Son kitapta taşlar yerine öyle bir oturdu ki size nasıl ifade edeceğimi tam olarak bilmiyorum. Ya zaten kitap hem seri hem de çok sevdiğim bir kitap olduğu için anlatmak çok zor. Bence yorumumu buraya kadar okuduysanız hiç devamına bakmanıza gerek yok gidin seriyi komple alın. Ciddiyim. Aris öncelikle senden özür dilerim. Yani beni bu kadar yanıltmana asla beklemiyordum. Hele o sondaki fedakarlığın ve öğrendiğim detay Allah'ım beni kalbimden vurdu. Blythe sana karşı hislerimden tam olarak emin değilim. Haklı olduğun yerler de vardı haksız olduğun yerlerde. Signa ölümü ara arada olsa kitabın içinde okumak bana iyi geldi. Serinin en duygusal kitabı olduğunu da söylemek isterim. Bazı yerlerde o kadar çok ağladım ki kitabı bırakmak zorunda kaldım. Sizin anlayacağınız yazar son kitabı bildiğin duygu yüklemesi yapmıştı. Zaten @alltimefavbooks çevirisini yaparken bizi baştan uyarmıştı ama ben bu kadarını beklemiyordum. Yani delice kitabı anlatacağım, konuşacağım birilerini toparlamak istiyorum. Bu konuda acayip ciddiyim. kitabı okuyun ve gelip lütfen beni bulun. Canı gönülden, gözüm kapalı tavsiyemdir.
2024 Okuma Raporları
2025 19. kitabı
Okunma: 07 Nisan 2025 00:43
Ben bu seriyi genel olarak cok seviyorum aris ve blythe ikinci kitaptan cok merak ediyordum zaten ve çok sevdim ilk bastaki tartışmalarını karekterlerin iletisimi cok eglenceliydi sonra yavas yavas gerceklerin ortaya cikmasi blythe'nin kendi hakkindaki gercekleri kesfetmesi okurken cok keyif aldim bir de arisin blythenin mila oldugunu bilmeden ona asik olmasi gercekten iyiydi diger turlu bana bir olmamislik gelecekti arisin duygularini da guzel islemisti yazarin kalemini sevdim.
2025 17. kitabı
Okunma: 11 Ekim 2025 10:23
Merhabalar, sonunda serinin son kitabını bitirdim ve hislerim oldukça karışık. Belladonna ve Foxglove beni o kadar güçlü bir atmosferle içine çekmişti ki, Wisteria’ya başlarken aynı büyüyü yeniden yaşamayı ummuştum. Ancak bu kitap o karanlık, gizemli havayı biraz geride bırakıp daha çok reenkarnasyon temelli bir aşk hikâyesine odaklanmış. Fikir ilgi çekici olsa da, detayların fazlalığı ve bazı olayların gereğinden fazla uzatılması hikâyenin temposunu düşürmüş.Her ne kadar reenkarnasyon olayına gerçek hayatta inanmasamda kitapta okumak yine de bana keyif verdi diyebilirim. Ayrıca bazı karakterlerin hikâyeye aniden girmesi de beni kitaptan biraz kopardı açıkçası. Özellikle Kaos karakteri… neden dahil edildi, amacı neydi, hikâyeye ne kattı — bunlar kitap boyunca tam olarak açıklığa kavuşmadı.Açıkçası Kaos karakterine dair daha çok detay okumak isterdim.Aynı şekilde Signa’nın annesinin geçmişi ve ölümüne dair kısımlar da belirsiz kaldı. Bu kadar güçlü bir seride bu detayların “muamma”olarak kalması, bence okurun duygusal bağını zayıflatıyor.Dolayısıyla bu konuda beni çok fazla doyurmadı. Final kısmı ise beni en çok hayal kırıklığına uğratan bölümdü. O kadar yavaş ilerleyen olayların ardından, son sayfalarda her şey bir anda hızlanıyor.Sanki yazar bir yandan hikâyeyi devam ettirecekmiş gibi bir umut veriyor, diğer yandan da her şeyi oldu bittiye getirip“tamam, bitti”diyor. Bu kararsızlık hissi kitabın genel tonuna da yansımış gibiydi. Yine de tüm bunlara rağmen Wisteria’nın tamamen kötü bir kitap olduğunu söyleyemem sadece boşluklarda daha çok detay isterdim. Buna rağmen Adalyn Grace’in dili hâlâ zarif, bazı duygusal anlarda kalemi oldukça dokunaklı.Özellikle bazı sahnelerde o karanlık-romantik atmosferin izleri hâlâ hissediliyor.Mesela Aris ile Blythe arasındaki romantik
2025 51. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2025 01:19
İlk iki kitaptan sonra bu daha okunasiydi. Kaderi zaten onceki kitaplardan sevmiştim. Blythe da tatlı kızdı. Gidişat eğlenceliydi ama o son... Bu seriden nefret geldi bana... Tam da bitmemiş gibiydi. Kesin devam ettirecek yazar. Hayatta okumam. Tüm seriyi almış olmasaydım 1.kitaptan sonrasını okumazdim...
2026 21. kitabı
Wisteria, serinin üçüncü kitabı ve açıkçası ben bu kitabı biraz da seriyi tamamlamak için okudum. İlk iki kitaba göre bu kitapta olaylardan çok romantik yönün ön planda olduğunu düşündüm. Hikâye yer yer daha çok bir aşk hikâyesi gibi ilerliyor. Kitabın sonlarına doğru ise olaylar hareketlenmeye başlıyor ve merak duygusu yeniden canlanıyor. Tam hikâye derinleşiyor derken bu kez de olayların çok hızlı bir şekilde sonuçlandığını hissettim. Sanki bazı yerler aceleyle toparlanmış, “bu olayın sonu da belli olsun” diye hızlıca yazılmış gibiydi. Bu yüzden final kısmı bana biraz havada kalmış gibi geldi. Buna rağmen genel olarak düşündüğümde, serinin üç kitabı arasında en çok beğendiğim kitabın Wisteria olduğunu söyleyebilirim. Atmosferi ve karakterler arasındaki ilişkiyi okumak keyifliydi. Kitapla ilgili beni en çok düşündüren şeylerden biri de Kaos karakteri oldu. Hikâyeye sonradan dahil edilmesine rağmen gelişi oldukça büyük ve etkileyici gösteriliyor. Ancak buna rağmen karakterin hikâyesi yeterince gelişmeden bitmiş gibi hissettirdi. Onunla ilgili pek çok şey açıklanmadan kalmış ve bu da karakterin potansiyelinin tam kullanılmadığını düşündürdü. Genel olarak Wisteria, seriyi tamamlamak isteyenler için keyifle okunabilecek bir final kitabı. Bazı noktalar daha derin işlenebilirdi ama yine de serinin en sevdiğim kitabı oldu.
2025 27. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2025 23:17
🪻Blythe Hawthorne, babasını hakkındaki tüm suçlardan kurtarmak için Aris ile bir anlaşma yapmış ve onunla evlenmek zorunda kalmıştır. Tüm kasaba Aris'i Verena adındaki bir ülkenin prensi sanmakta ve Blythe'ın oraya gideceğini düşünmektedir. Kasaba halkı sorun olmasa da Blythe'ın, babası Elijah Hawthorne'a birçok yalan söylemesi ve iyi olduğuna ikna etmesi gerekmektedir. 🪻Aris, hayatının aşkı Yaşam'a kavuşmak için her şeyi yapmıştır ancak günün sonunda nefret ettiği karısı ile kalakalmıştır. Diğer yandan Blythe ile her şeyin yolunda olduğuna dair Elijah'a oyun oynamaya başlamışlardır. Ve ikisi arasındaki yakınlaşmalarda bu oyun ile beraber başlamıştır. Lakin Blythe yapmaması gereken bir şey yapmış ve Kaos'u çağırmıştır. Onun gelmesi ile yeniden Blythe'ın sağlığı günden güne kötüleşmeye başlamıştır. Fakat Aris kararını vermiştir. Bu kez karısını Ölüm'e teslim etmeyecektir. 🪻Seriler ile vedalaşmak bana her zaman zor gelmiştir çünkü karakterlere çok alışıyorum.İlk iki kitapta Signa ve Ölüm'ün hikayesini okurken bu kitapta Blythe ve Aris'in hikayesini okuduk.Ara ara Signa ve Ölüm'ü görmekte güzeldi açıkçası.İkinci kitap şoklar geçirdiğim ve kalakaldığım bir yerde bitmişti. Hatta tüm tahminlerimi yerle bir eden bir finaldi.Bu kitapta ise her şey yerli yerine oturdu.Her kitap kendi içinde çok iyiydi.Aris'i hep kötü olarak düşünmüştüm ama o sevdiği kadına yüzyıllardır kavuşmayı bekleyen bir adamdı ve ne gerekiyorsa onu yapıyordu aslında.Blythe ise kendinin farkına varırken bir yandan da geçmişten gelen sırlar ve ortaya çıkmayı bekleyen gerçekler ile yüzleşiyordu.İkili arasındaki ilişki ise kalbimi ezdi geçti.Özellikle de her şey ortaya çıktıktan sonra daha da güzelleştiler.Ben tüm seriyi çok severek okudum. Türü seven sevmeyen herkese gönülden tavsiyemdir.
2025 44. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2025 19:03
öncelikle ben bu seriyi çok seviyorum, bu yüzden bu tarafsız bir inceleme olmayacak. geçen sene belladonna'ya yazdığım incelemede de tam puan vermiştim, bütün seri tam puan benim için. özellikle kitapların atmosferini ve adalyn'in bizi sürekli şaşırtmasını çok sevmiştim ilk iki kitapta, açıkçası yazın foxglove'ı okuduğumda başta signa'nın aris'i seçmesini istemiştim, ama o kişi blythe olduğunu öğrendiğimizde wisterianın çok güzel olacağını biliyordum, hak ettiği hype'ı aldığı için de ayrıca mutluyum. ben serinin uzaması taraftarıyım bu yüzden ben olsam bu kitabın sonunu farklı yazardım açıkçası, blythe ve aris için bir kitap daha yazmalıydı yazar. blythe'ın aris'i aradığını okumakta güzel olurdu. ama okurken çok ağladım, birbirlerini buldukları anı keşfetmek çok güzeldi bence ayrıca pek kimse bahsetmiyor ve belki kendisi bir villain ama kaos karakterine ayrıca bayıldım, umarım rima ve kaos'un hikayesini yazar. ayrıca blythe'ın aris'i bulmasını yazmasa bile en azından mila(yaşam) ve kaderin ilk öyküsünü mutlaka yazmalı. bu kitapta ana karakterler değiştiğinden gotik ve karanlık esintisini seri biraz kaybetti gibi iki ana karakterimiz de güneş kadar parlak olduğu için ama gerçekten çok güzeldi kitap, holly için çok heyecanlıyım, umarım sonrasında ikinci bir üçleme daha gelir
2025 19. kitabı
Okunma: 31 Mart 2025 00:17
Bu kitap diğer iki kitaba göre romantik unsurları daha fazla gizem daha az gibiydi ama sonunda kafada soru işaretleri bırakarak bitti. Serinin son kitabı olduğu için bu soru işaretleri novellada çözülür sanırım. Blythe ve Aris'in ilişkisinin gelişimini okumak hoşuma gitti. Ama sona doğru Blythe'nin yaptığı tercihi sevemedim. Diğer 2 kitapta çözülen gizemler daha zekiceydi. Güzel bir seriydi. Hatta harika diyebilirim.
Duygu ve Düşünce

Adalyn GraceYazar · 1 kitap
Adalyn Grace, Belladonna ve All the Stars and Teeth ikilemesinin New York Times, USA Today, Wall Street Journal, International ve Indiebound'da 1 numarada yer alan çok satan yazarıdır. Yazar olmadan önce Adalyn, birkaç yıl canlı tiyatroda çalışmış ve Nickelodeon Animation'ın popüler dizisi The Legend of Korra'da stajyer olarak hikaye anlatıcılığı eğitimi almıştır. San Diego'da yaşayan Adalyn, yazmadığı günlerini bol bol anime izleyerek ve iki şapşal köpeğiyle video oyunları oynayarak geçirmektedir.