Yolda olmanın verdiği huzur
2026 31. kitabı
Bu kitap bana o kadar iyi geldi ki kendimi yeniden yeşertebilmeye inandım. Adeta karakterin gezip gördüğü yerler birbir gözümün önünde canlandı. Onunla beraber ben de o gezinin bir parçası oldum. Her gittiği yerde insanların ona yardımcı olması o kadar güzel bir dille ifade edilmiş ki sanırsın gerçekte yaşanmış bir gezi olarak görürsün. Her şeye rağmen yaşamaya değer bir şeylerin olduğunu bilmek inanılmazdı. Bu kitapta ben net bir şekilde bunu gördüm. Yolda olmak aslında herkesten uzak diyarlara yolladığımız bedenimizin yeni yaşamlar kazanması için büyük bir mutluluk. Her zaman farklı hissiyatlar yaşamak, farklı kültürleri tanımak, farklı yerlerde bulunmak ve birbiriyle alakasız kültürlere sahip insanlarla ortak bir yerde bulunabilmek onların sofralarına dahil olmak bu hayatta en çok istediğim şeylerin başında geliyor. İnsan, hayatın yaşamak dışında da var olduğunu bence yola çıkmakta olduğunu bilmeli. Hayat bizi beklemez. Ne zaman başına ne geleceğini tahmin edemezsin. Plan yaparken bir bakmışsın hayat avucunun içinden uçup gitmiş. Siz siz olun hayatınızı tek düzelikten kurtarın. Yeni yerler ve yeni kültürler edinin. Farklı insanların yaşamlarına ortak olun. Hayat bence bu şekilde güzel.
Yolda OlmakKadir Işık · İthaki Yayınları · 202324 okunma