2026 18. kitabı
Okunma: 08 Nisan 2026 23:09
Herkese merhaba! Bugün Osho'nun Seksten Süperbilince kitabını inceleyeceğim. Lütfen kitabı Osho'dan tamamen ayrı olarak yorumladığımı bilin♡ Öncelikle kitabı çok büyük bir hevesle aldım ve geldiği gün okumaya başladım. Çok yerin altını çizdim çok not aldım hatta bazı alıntıları defterime yazdım, sınav haftamda yaptım bunu bir de, bu yüzden uzun sürdü... Ama tamamen değdiğini düşünüyorum♡ Kitapta yalnızca cinselliğin önemi anlatılmıyor. Cinselliği bir sürü şeyle bağdaştırıp onların önemini, aralarındaki bağlantıyı da anlatıyor. Osho'nun bazı düşüncelerini pek sevmedim ama bazı düşüncelerini de o kadar sevdim ki. Kitabı okurken, "tamam ben ilginç biri değilmişim, cidden bu konunun ruhsal tarafına odaklanan tek kişi ben değilmişim" diyip durdum. Kendi düşüncelerime benzer düşünceler okumak, özellikle günümüzde korkunç bir hâle gelen şeyler hakkında, çok hoşuma gitti ve beni çok rahat hissettirdi. Aşk şehvetten daha kuvvetlidir, sevgi verilmelidir, herkese, her şeye. Bir kapı tokmağına bile. Bu düşünceler bana "bu kadar saf ve sevgi dolu olursan çok kalbin kırılır" diyen herkesten sonra çok iyi geldi. "Sevgi verebilirsin, ama alamazsın. Sevgi yalnızca verilebilen bir şeydir." Ayrıca egodan, politikadan, insanların içindeki nefretin kaynağından da bahsediyor. Hepsinin cinsellikle ilişkili olduğunu, her şeyin seksle başlayıp her şeyin de seksle bittiğini savunuyor. Bazı insanların soruları var ve bunları cevaplıyor. Ve bu sorular hepimizin günlük hayatta yaşayabileceği sorunlar. Bazı sorularda kendimi gördüm ve hoşuma giden tavsiyeler okudum. Osho'nun seksi hayvanlardan, çiçeklerden ve doğadan örnek vermesi aşırı hoşuma gitti. İnsanlar olarak doğallığımızı ne kadar kaybettiğimizi hatırlattı, maalesef. Kitabın dili çok sohbet havasında, ki zaten osho'nun yaptığı sohbetlerden yazılaştırılmış. Akıp giden bir kitap, ağır terimler yok. Kısacası aşırı hoşuma giden bir kitaptı. Bu konu hakkında okuma açlığımı çok güzel bir şekilde giderdi. Aşka, sevgiye ve cinsel ilişkilerde ruhsal bağlantılara takıntılı biriyseniz okuyabilirsiniz.♡
Seksten SüperbilinceOsho · Ganj Yayınları · 2018130 okunma
Kalemine sağlıkk, çok güzel bir inceleme olmasının yanı sıra severek okudum 🐈‍⬛💗
zümi
Aşkım benimmm teşekkür ederim 😭💝🐑