2026 79. kitabı
Fezile Olkanlı Mavi Yazarımızın tüm eserlerini büyük bir ilgiyle okuyan bir okuru olarak bu eserini de elime aldığım andan itibaren bırakamadım.Hikayenin girişinde bizi karşılayan sahne beni epey sarstı.Hüznü,teslimiyeti,çaresizliği ve gerilimi iliklerime kadar hissettiğim yüreğime dokunan bu eser,anlatılmaz yaşanır diyorum. Hayatına giren son kişiden sonra aşka dair tüm inancını kaybeden Livia nın kapısını bir gün hiç tanımadığı bir adam çalar ve adının Sephtis olduğunu,kısa süre önce kalbinin kapısını ona açtığını ve yüzyüze tanışmak için geldiğini,bundan kimseye bahsetmemesi gerektiğini yoksa sevdiklerinin canı tehlikeye girer dedikten sonra çıkıp gider. Aslında Septhis kimdir? Aşka olan inancını kaybetmiş olan Livia,hayatta kalabilmek için yeniden aşık olabildi mi? Mert ise büyükannesinin ölümünden sonra cok etkilenir adeta hayat enerjisini kaybeder.İnsanlarla ilişkisi sarsılmış kimseyle konuşmak istemediği için gelen telefonlara,kapıya bakmayıp tüm gün yatarak,yaşayan ölüye döner.Hatta ara ara ölümü düşündüğü zaman bile olur.Yaşam ile haşır neşir olmak icin kendini fazla yorgun hisseden Mert,bilgisayarında ölüm ile ilgili araştırmalar yaptığı bir gün,son bir yılda yaşanan ani ölümler dikkatini çeker.Yirmi beş ile otuz beş yaşları arasında hiçbir kronik hastalığı bulunmayan üç kadını incelerken daha yirmi sekiz yaşında hayatının baharındayken evinde ölü bulunan yapılan otopsi sonucunda kalp krizi geçirerek yalan dünyaya veda ettiği anlaşılan Nila Gencer in resmini gördükten sonra bu tanımadığı kadın hakkında sosyal medyada araştırma yaptıkça ölü bir kadın,Mert i yavaş yavaş hayata döndürmeye başarır.Mert yeniden ayağa kalkmak icin araştırmalara başlar. O günden sonra Nila,Mert in rüyalarına girmeye başlar.Nila,Mert i Livia ya yönlendirir.Nila vesilesiyle Livia ya ulaşır Livia ve Sephtis arasında geçenleri okurken aşkın hem karanlık hem masum yüzüne şahitlik ediyoruz arkadaşlar. Bir insan,ölmüş birine aşık olur mu? Bir insan,celladına aşık olur mu? Cevaplar eserde
MaviFezile Olkanlı · Herdem Kitap · 202540 okunma