Hayat.
2026 11. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2026 19:31
Kitap, bir insanın yaşamının son zamanlarını ve en yakınımız dediğimiz kişilerin bizlere etkisini ve hayat biterken bile nasıl bizi şekillendirip ölüm şeklimizi bile değiştirebileceğini ve bu süreçte ki acıları bizlere mizahla anlatıyor. Kitabın dili oldukça akıcı; yazar, hayatı ve içsel süreci bize çok güzel aktarıyor. Kendinizi hikâyenin ana karakteri gibi görmeye başlayıp, onun duygularını doğrudan hissederken buluyorsunuz. İnsanın eşine olan tahamülünün bitmesi ve evden kaçmak için huzurevine gitmek. Kaçmak. Roman bizlere İlişkideki anlayışın ve merhametin ne kadar önemli olduğunu; tahammülün, söylenen ve yapılan bir davranışın insanın hayatında ki yerini ve bunları görmeyince insanın nasıl uzaklaştığını gösteriyor. Kötü huylu bir karakterle bir arada bir ömür geçirmenin ,ömrün son zamanlarına denk nasıl derin etkiler bırakabileceğini güçlü bir şekilde hissettiriyor. Hayat akıp giderken geçmişteki pişmanlıkları izlemek ve artık kimseyi umursamayacak bir noktaya gelmek… Hatta geçmişte gördüğü muameleden dolayı insanın, ölürken bile intikam almak istemesi ve “ölümüm rahat olmayacak” diye plan yapması gibi çarpıcı duygulara yer veriliyor. “Ancak yıllarım ve saçlarım azalmaya devam ettikçe, onun sözsel kurşunlarına karşı duyarsız olmayı öğrendim ve cevaplarımı kendime sakladım.” (Syf. 14, Desire) Tavsiye ederim. Hayatın ilişki ve aile boyutuyla bağ kurabileceğiniz güzel bir roman.
Alıntı
Geç KalanDimitri Verhulst · İthaki Yayınları · 2022535 okunma