2026 13. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2026 23:25
Ergenlik döneminin sadece “zor bir süreç” olmadığını, aynı zamanda bireyin kimliğini inşa ettiği önemli bir gelişim evresi olduğunu vurgulayan yazar, bu dönemde gençlerin yaşadığı duygusal dalgalanmaları, ani öfke değişimlerini, yalnız kalma isteğini ve aileyle yaşanan çatışmaları psikolojik bir çerçevede açıklıyor. Eserde en dikkat çeken nokta, anne-babalara “nasıl kontrol ederim?” sorusundan ziyade “nasıl anlarım ve bağ kurarım?” sorusunu sordurmasıdır. Bu yönüyle kitap, ergenlik dönemindeki çocuklarımıza otorite kurmaya değil, sağlıklı iletişim geliştirmeye odaklanır. Anlatım dili oldukça sade, samimi ve yer yer günlük hayattan örneklerle desteklenmiştir. Bu da kitabı hem kolay okunur hem de uygulanabilir kılıyor. Teorik bilgilerin yanı sıra pratik öneriler sunması, kitabın rehber niteliğini güçlendiriyor. Son sözüm yazarın "Son Söz"ünden gelsin. "Siz anne babalar, çocuklarınıza pusula olun; çocuğunuzun yönünü bulmasına izin verin. Çünkü bir gün o kapı, aynı ellerle ama bu kez yavaşça açılacak ve içeriden, 'İyi ki beklediniz!' diyen bir yetişkin çıkacaktır." Saniye Bencik Kangal Ergenlik Kapıyı Çarpınca
Ergenlik Kapıyı ÇarpıncaSaniye Bencik Kangal · Kronik Kitap · 2025394 okunma