Beyza Alkoç kitaplarını gerçekten severek okuyan biri olarak bu kitabına büyük bir beklentiyle başladım. Diğer kitaplarında yakaladığım o duygu ve akıcılığı burada da bulmayı umuyordum.
Konusu aslında kötü değil; uzun mesafe aşkını ele alması farklı ve dikkat çekici. Ancak ne yazık ki kitap beni içine çekmeyi başaramadı. Olaylar akıp gidiyor ama içinde beklediğim heyecan, merak duygusu ve macera hissi eksikti. Bir noktadan sonra okurken sıkıldığımı fark ettim. Ama içindeki bazı alıntılar hoşuma gitmişti zaten onları da altını olarak paylaşmıştım.
Karakterlere gelecek olursam… İzmir ismi ilk başta bana biraz tuhaf geldi. Ege karakteri ise açıkçası çok da etkileyici değildi; daha güçlü ve akılda kalıcı karakterler okumaya alıştığım için beklentimi karşılamadı.
Kitabın film uyarlamasını da izledim, ancak kitapta hissettiğim eksiklikler filmde de devam ediyordu. Kıtap ile aynı sahneler vardı onun için çok izletmedi. Konu güzel bir temel üzerine kurulmuş olsa da bazı sahneler bana mantıksız geldi ve bu da hikâyeden kopmama neden oldu.
Yine de şunu söylemeliyim Herkesin çok sevdiği bir kitap olabilir, ama benim için o etkiyi yaratmadı. Beyza Alkoç’un diğer kitaplarını hâlâ çok seviyorum, bu kitap ise benim beklentimin biraz altında kaldı
Puanım: 4/10
Yine de emeğine sağlık, seni seviyorum Beyza